Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisija klātienē iepazīsies ar sabiedriski nozīmīgas būves ekspluatācijas uzraudzību

(03.09.2015.)

Pirmdien, 7.septembrī, Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas deputāti dosies izbraukuma sēdē uz publiski nozīmīgu ēku, kurā ikdienā uzturas daudz cilvēku, lai ar ekspertiem pārbaudītu tās atbilstību būvniecības un drošības prasībām. Ēku, uz kurieni dosimies, patlaban neatklāsim, lai iestāde iepriekš negatavotos mūsu apmeklējumam, informē komisijas priekšsēdētājs Ringolds Balodis. 

„Kopā ar nozares ekspertiem praksē pārbaudīsim, kā Būvniecības valsts kontroles birojs veic publisku ēku ekspluatācijas uzraudzību. Patlaban potenciālo adrešu sarakstā ir vairākas ēkas: tā varētu būt, piemēram, stacija, lielveikals, atsevišķi objekti Jūrmalā, sabiedriskie mediji, slimnīca vai kāds muzejs,” norāda R.Balodis. 

Patlaban komisija uzsākusi galaziņojuma izskatīšanu. Lai informētu sabiedrību par savu darbu, komisija ikdienā no Saeimas nodrošina iespēju sēdes vērot tiešraidē, kā arī ikvienam pieejama komisijas mājaslapa (http://zolitude.saeima.lv), kurā sabiedrībai ir iespēja iepazīties ar komisijas darbu un galaziņojuma projektu. 

Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisija darbojas jau deviņus mēnešus, un to laikā ir notikušas 20 sēdes, kurās kopumā piedalījušies vairāk nekā simt piecdesmit cilvēku. Iztaujāti vairāk nekā 60 liecinieki un amatpersonas. Savu vērtējumu snieguši vairāk nekā 30 būvniecības, civilās aizsardzības, ugunsdrošības, apsardzes un citu jomu nevalstisko organizāciju pārstāvji. Saskaņā ar Saeimas lēmumu parlamentārā izmeklēšana par Zolitūdes traģēdiju noslēdzas 2015.gada 11.novembrī. 

Komisijas izbraukuma sēde pirmdien, 7.septembrī, notiks pulksten 9.00 (izbraukšana no Saeimas nama). 

Mediju ievērībai:
Mediju pārstāvji, kuri vēlas apmeklēt sēdi, lūdzam sazināties ar komisijas konsultantu Krišjāni Beberu, rakstot uz e-pastu krisjanis.bebers@saeima.lv vai zvanot 67087459 vai 20021122.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā