Saeimā rīt debatēs par jauniešu līdzdalību sabiedrībā

(11.08.2015.)

Atzīmējot Starptautisko jaunatnes dienu, Saeimā trešdien, 12.augustā, notiks atvērtās debates „Jauniešu līdzdalība sabiedrībā”, ko organizē Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju.

Pasākuma atklāšanā tā dalībniekus uzrunās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja biedrs Raivis Dzintars, kā arī izglītības ministre Mārīte Seile.

Jauniešu debates ievadīs paraugdebašu turnīrs „Jauniešu politiskās līdzdalības veicināšanai nodrošināt balsošanas iespējas pašvaldību vēlēšanās no 16 gadu vecuma”. Plānots, ka turnīrā piedalīsies Saeimas deputāts, Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Edvards Smiltēns, deputāts Rihards Kols un Labklājības ministrijas parlamentāras sekretārs Reinis Uzulnieks, kā arī Jauniešu Saeimas deputāti Viktors Urkauskis, Edgars Korsaks-Mills un Dāvids Brics.

Pasākumā pētījumu „Jauniešu politiskā līdzdalība Latvijā” prezentēs Latvijas Kultūras akadēmijas asociētā profesore Anda Laķe, bet Strukturētā dialoga nacionālās darba grupas vadītājs un Latvijas Jaunatnes padomes pārstāvis Vilis Brūveris prezentēs strukturētā dialoga rekomendācijas jauniešu politiskajai līdzdalībai.

Debašu izskaņā paredzēta paneļdiskusija „Jauniešiem līdzdalība sabiedrībā ir vienaldzīga vai tikai atšķirīga?”. Tajā piedalīsies Latvijas Jaunatnes padomes prezidents Emīls Anškens, jauniešu līdzdalības projektu autore Madara Peipiņa, Eiropas Parlamenta Eiropas Konservatīvo un reformistu grupas Latvijas delegācijas preses sekretārs Kārlis Būmeisters, kā arī Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes Jaunatnes nodaļas vadītājs Dimitrijs Zverevs.

Pasākumam tiešsaitē varēs sekot līdzi Saeimas mājaslapā www.saeima.lv

Debates par jauniešu līdzdalību sabiedrībā trešdien, 12.augustā, notiks Saeimas nama Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11, un pasākums sāksies pulksten 11.00.

Programma.


 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde