Saeimā notiks debates par jauniešu līdzdalību sabiedrībā

(04.08.2015.)

Atzīmējot Starptautisko jaunatnes dienu, Saeimā trešdien, 12.augustā, notiks atvērtās debates „Jauniešu līdzdalība sabiedrībā”, ko organizē Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju. 

Pasākuma atklāšanā tā dalībniekus uzrunās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja biedrs Raivis Dzintars, kā arī izglītības ministre Mārīte Seile. 

Jauniešu debates ievadīs paraugdebašu turnīrs „Vai jauniešiem atļaut piedalīties pašvaldību vēlēšanās no 16 gadu vecuma?”. Plānots, ka turnīrā piedalīsies deputāts, Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Edvards Smiltēns, deputāts Rihards Kols un Labklājības ministrijas parlamentāras sekretārs Reinis Užulnieks, kā arī Jauniešu Saeimas deputāti Viktors Urkauskis, Edgars Korsaks-Mills un Dāvids Brics. 

Pasākumā prezentāciju par pētījumu „Jauniešu politiskā līdzdalība Latvijā” sniegs Latvijas Kultūras akadēmijas asociētā profesore Anda Laķe, bet Strukturētā dialoga nacionālās darba grupas vadītājs un Latvijas Jaunatnes padomes pārstāvis Vilis Brūveris prezentēs strukturētā dialoga rekomendācijas jauniešu politiskajai līdzdalībai. 

Debašu izskaņā paredzēta paneļdiskusija „Jauniešiem līdzdalība sabiedrībā ir vienaldzīga vai tikai atšķirīga?”. Tajā arī piedalīsies Latvijas simtgades Jauniešu rīcības komitejas vadītāja Elīna Baltskara, Latvijas Jaunatnes padomes prezidents Emīls Anškens, jauniešu līdzdalības projektu autore Madara Peipiņa, Eiropas Parlamenta Eiropas Konservatīvo un reformistu grupas Latvijas delegācijas preses sekretārs Kārlis Būmeisters, kā arī pārstāvji no Latvijas Pašvaldību savienības. 

Jaunieši atvērtajām debatēm varēja pieteikties saitē http://ej.uz/JaunLidzKonf-Piet līdz šī gada 3.augustam. 

Pasākumam tiešraidē interesenti varēs sekot līdzi Saeimas mājaslapā www.saeima.lv

Debates par jauniešu līdzdalību sabiedrībā trešdien, 12.augustā, notiks Saeimas nama Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11, un pasākums sāksies pulksten 11.00. 

Informatīvais plakāts un pasākuma programma

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā