Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsver Velsa deklarācijas īpašo nozīmi Baltijai

(24.07.2015.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, pieminot Samnera Velsa deklarācijas 75.gadadienu, savā vēstulē Amerikas Savienoto Valstu vēstniecības Latvijas Republikā pagaidu pilnvarotajai lietvedei Šaronai Hadsonei-Dīnai (Sharon Hudson-Dean) atzīmē šīs deklarācijas nozīmi Baltijas valstu vēsturē.

I.Mūrniece vēstulē pateicas par ASV atbalstu Baltijas valstu neatkarības, attīstības un drošības veicināšanā, kā arī norāda uz Velsa deklarācijā pausto principu nozīmību.

Saeimas priekšsēdētāja norāda, ka vēsturiskā deklarācija sniedza ne tikai svarīgu atbalstu, bet tā bija arī nozīmīga ārpolitiska doktrīna, kas neatzina Baltijas valstu okupācijas faktu. Šai doktrīnai sekoja ASV un vēl vairāk nekā 50 valstis visā pasaulē.

„Arī mūsdienās mēs atceramies Velsa deklarācijas principus. Diemžēl mēs esam spiesti šos principus izmantot, lai vērstos pret nelikumīgo Krimas aneksiju, ko īstenojusi Krievijas Federācija,” uzsvēra I.Mūrniece.

Vienlaikus Saeimas priekšsēdētāja vēstulē Š.Hadsonei-Dīnai pauda gandarījumu, ka Velsa deklarācijā ietvertie principi aizvien tiek atbalstīti un ASV klātbūtne un atbalsts ir skaidrs un nelokāms.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā