Pašvaldības deputāti domes sēdēs varēs piedalīties attālināti

(08.07.2015.)

Saeima trešdien, 8.jūlijā, ārkārtas sesijas sēdē otrajā lasījumā pieņēma grozījumus pašvaldību likumā, kas paredz iespēju pašvaldības deputātiem domēs sēdēs, kā arī komiteju sēdēs piedalīties attālināti, izmantojot videokonferences iespēju.

Šādu iespēju deputāti varēs izmantot, ja veselības stāvokļa vai komandējuma dēļ nevar ierasties uz attiecīgo domes sēdi un pašvaldības priekšsēdētājs ir noteicis, ka sēdē tiek izmantota videokonference. 

Videokonferenci domes sēdē varēs izmantot, ja tas būs noteikts pašvaldības nolikumā. Tāpat nolikumā būs jābūt noteiktai kārtībai, kādā klātneesošais domes deputāts reģistrējas domes sēdei.

Likumprojekts noteic - domes deputāts būs uzskatāms par klātesošu domes sēdē un būs tiesīgs piedalīties balsošanā, neatrodoties sēžu zālē, ja viņam tehniski būs nodrošināta iespēja piedalīties domes sēdē ar videokonferences palīdzību, kā arī tiešsaistē nodrošināta iespēja balsot elektroniski. 

Videokonferenci nevarēs izmantot, ievēlot pašvaldības domes priekšsēdētāju, izpilddirektoru, pagasta vai pilsētas pārvaldes vadītāju un viņu vietniekus. 

Par grozījumiem likumā „Par pašvaldībām” Saeima lems vēl trešajā lasījumā.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt