Saeima skatīs likuma grozījumus, kas paredz - ģimene, kuras apgādībā ir bērns invalīds, par elektrību varētu maksāt mazāk

(07.07.2015.)

Saeima trešdien, 8.jūlijā, ārkārtas sesijas sēdē otrajā lasījumā lems par Elektroenerģijas tirgus likuma grozījumiem, kas paredz iespēju ģimenei, kuras apgādībā ir bērns invalīds, par elektrību maksāt mazāk. Ārkārtas sesijas sēde sāksies pulksten 10.30.

Trešdienas sēdes darba kārtībā iekļauts lēmuma projekts par uzticības izteikšanu aizsardzības ministram Raimondam Bergmanim.

Deputāti skatīs arī lēmuma projektus par četru Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekļu atbrīvošanu no amata. 

Saeima galīgajā lasījumā trešdien lems par grozījumu Kredītiestāžu likumā, kas precizēs banku informācijas sniegšanu Valsts ieņēmumu dienestam par nodokļu maksātāju darījumiem, tostarp ar trešajām personām. Izmaiņas likumā nepieciešamas, lai novērstu šķēršļus Latvijas dalībai Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD).

Tāpat deputāti trešajā galīgajā lasījumā skatīs likumprojektu, kas paredz izdienas pensijas arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem.

Lai pašvaldību deputāti domes sēdēs varētu piedalīties attālināti, izmantojot videokonferences iespēju, Saeima otrajā lasījumā lems par grozījumus pašvaldību likumā. Deputāti otrajā lasījumā skatīs arī grozījumus likumā „Par nodokļiem un nodevām”, kas nepieciešami, lai nesen nodibinātais Kredītinformācijas birojs varētu veikt savus pienākumus atbilstoši likumam.

Parlamentārieši trešdien konceptuāli lems par likuma grozījumiem, kas paredz cietušajam nosūtīt informāciju, ja notiesātais atbrīvots vai izbēdzis no cietuma.

Rītdienas darba kārtībā ir arī vairāku deputātu un valdības iesniegto likumprojektu nodošana atbildīgajām Saeimas komisijām. To vidū ir grozījumi likumā, kas paredz tiesības bērnam bārenim izvēlēties sev mājokli jebkurā administratīvajā teritorijā. 

Tāpat deputāti lems, vai nodot izskatīšanai Saeimas komisijās likumprojektu paketi, kas Valsts kontrolei revīzijas veikšanai no atbildīgajām iestādēm ļautu pieprasīt pacientu datus.

8.jūlija Saeimas ārkārtas sesijas darba kārtība pieejama http://ej.uz/3x7y

Savukārt pulksten 9.00 notiks Saeimas ārkārtas sesijas sēde, kurā Raimonds Vējonis dos Valsts prezidenta svinīgo solījumu.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā