Deputāti spriedīs par turpmākajiem soļiem nelegālo būvgružotāju ierobežošanai

(17.06.2015.)

Lai vērtētu akcijas „Pieķer būvgružotāju!” rezultātus un vienotos par turpmākajiem darbiem būvgružu nelegālo izgāztuvju ierobežošanai, Saeimas Vides un klimata apakškomisijas deputāti ceturtdien, 18.jūnijā, tiksies ar atbildīgo ministriju un akcijas rīkotāju pārstāvjiem. Šī tikšanās plānota kā akcijas noslēguma pasākums, informē apakškomisijas priekšsēdētājs un akcijas patrons Ingmārs Līdaka.

„Esmu gandarīts, ka iedzīvotāji ir atsaukušies aicinājumam un nepilna mēneša laikā pašvaldības saņēmušas ziņas par vairāk nekā 20 vietām, kur to teritorijās izveidotas nelegālas būvgružu izgāztuves. Turklāt divas reizes būvgružotāji notverti „aiz riepas” pārkāpuma vietā. Taču līdztekus sabiedrības aktivitātei ir nepieciešama arī sistēmas pilnveidošana, lai ar piegružotājiem varētu efektīvi cīnīties un tas jau ir deputātu un atbildīgo ministriju darba lauks,” norāda I.Līdaka. 

Vides un klimata apakškomisijas vadītājs norāda, ka deputāti, uzklausot atbildīgo ministriju un nozares pārstāvjus, ir apzinājuši problēmas, kas traucē efektīvi novērst būvgružu nelegālu izgāšanu neatbilstošās teritorijās. Viena no tām – patlaban nevar izsekot būvgružu ceļam. „Ir līgums, ka tie tiek paņemti, bet nav zināms, kur tie nonākuši,” klāsta I.Līdaka. Tāpat policijai patlaban nav tiesību apturēt uz ceļa būvgružu kravu, lai pārbaudītu, vai pārvadātājam ir atbilstoša atļauja. 

„Ir nepieciešamas gan likumu izmaiņas, pie kurām jau strādājam kopā ar izpildvaru, gan veiksmīgāka informācijas apmaiņa starp ministrijām,” uzsver I.Līdaka. 

Akcijas „Pieķer būvgružotāju!” noslēgums notiks ceturtdien, 18.jūnijā, plkst.12.30 Jēkaba ielā 10/12, 409.telpā. 

 

 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā