29.maijā notiks ikgadējais Saeimas un NVO forums

(06.05.2015.)

Piektdien, 29.maijā, Saeimas namā notiks Saeimas un nevalstisko organizāciju (NVO) forums „Līdzdalība, vienlīdzība un solidaritāte – mūsdienu vērtības ceļā uz drošību un brīvību.” 

Forumu atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un portāla „manabalss.lv” vadītāja Madara Peipiņa.

Saeimas un NVO foruma darbs tiks organizēts trīs paralēlās darba sesijās. Pirmā būs veltīta pilsoniskās sabiedrības lomai drošības stiprināšanā, un tās darbs noritēs divos tematiskajos blokos. Pirmā bloka – „Drošība kā pamats cilvēka un valsts attīstībai” – darbu vadīs Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis un biedrības „Eiropas Kustība Latvijā” prezidents Andris Gobiņš. Savukārt darbu otrajā blokā „Pilsoniskās sabiedrības pienesums Latvijas drošībai: skats no diasporas kopienām ārpus Latvijas” vadīs Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš un Eiropas Latviešu apvienības prezidija priekšsēdētājs Aldis Austers. 

Foruma otrajā sesijā plānots runāt par Sociālo uzņēmējdarbību sociālās nevienlīdzības mazināšanai. To vadīs Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča un līdzvadīs biedrības „Latvijas Samariešu apvienība” direktors Andris Bērziņš. 

Savukārt trešo sesiju plānots veltīt sabiedrības līdzdalībai izglītības kvalitātes nodrošināšanā. Šo sesiju vadīs Baltijas Asamblejas izglītības, zinātnes un kultūras komitejas priekšsēdētāja vietnieks Ainārs Mežulis un līdzvadīs Latvijas Vecāku foruma valdes locekle Jana Simanovska. 

Apkopojot foruma pirmajā daļā gūtās atziņas, pēcpusdienā plānots uzklausīt darba sesiju ziņojumus. 

Saeimas nama Lielajā vestibilā NVO foruma ietvaros būs apskatāma izstāde „Pārtikas neredzamā puse”. 

Kopš parlaments 2006.gadā pieņēma deklarāciju, kurā noteikti Saeimas un NVO sadarbības principi un veicamie uzdevumi sadarbības pilnveidošanai, forums kļuvis par ikgadēju tradīciju. Šis būs jau devītais Saeimas un NVO forums.

Saeimas un NVO forums piektdien, 29.maijā, darbu sāks pulksten 10.00, un tā darbam tiešraidē varēs sekot līdzi Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.

Pieteikties forumam var elektroniski saitē http://www.visidati.lv/aptauja/1076145790/ līdz 25.maija plkst.17.00.

Programma

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā