Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece Tallinā piedalās ikgadējā Lenatra Meri konferencē

(25.04.2015.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece 24. un 25.aprīlī darba vizītē  uzturas Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, kur piedalās 2015.gada Lenarta Meri konferencē.

Astotā Lenarta Meri konference, kurā pulcējas virkne augsta līmeņa ekspertu, amatpersonu un parlamentāriešu, veltīta aktuālajiem notikumiem, kas nosaka mūsdienu starptautisko kārtību, un drošības jautājumiem.

Konferences laikā I.Mūrniece tikās ar Igaunijas parlamenta priekšsēdētāju Eiki Nestoru (Eiki Nestor), pārrunājot abu valstu divpusējās sadarbības jautājumus. Tāpat Saeimas priekšsēdētaja tikās ar Zviedrijas parlamenta spīkeru Urbanu Ālinu (Urban Ahlin), ar kuru apsprieda gatavošanos maijā gaidāmajam Rīgas Austrumu partnerības samitam, kā arī augustā Zviedrijā plānotās Ziemeļvalstu un Baltijas valstu (NB8) parlamentu priekšsēdētāju sanāksmes tēmas. Saeimas priekšsēdētāja pateicās Zviedrijai par nemainīgi stingro atbalstu ES Austrumu partnerības projektam, uzsverot tā nozīmi ES austrumu pierobežas valstu demokratizācijā.

Konferences temats šogad ir „Kur beidzas kārtība?”, un tajā tiek skatīti tādi jautājumi kā Krievijas starptautiskā rīcība un Rietumvalstu reakcija uz to, Austrumu partnerības valstu stratēģiskā dilemma, Ziemeļatlantijas reģiona drošības situācija un tās dinamiskās pārmaiņas, Eiropas integrāciju apgrūtinošās politiskās problēmas, nemitīgie nemieri Tuvajos Austrumos, kā arī jaunākās tendences pārvērst informāciju par ieroci.

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde