Finanšu izglītības nedēļas ietvaros Saeimā viesosies Banku augstskolas studenti

(11.03.2015.)

Ceturtdien, 12.martā, Finanšu izglītības nedēļas ietvaros Saeimā viesosies Banku augstskolas studenti. 

Studentiem plānota tikšanās ar Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāju Kārli Šadurski, Saeimas sēdes apmeklējums, kā ekskursija pa Saeimas namu. 

Projekta ietvaros jaunieši iecerējuši intervēt deputātus, aicinot atbildēt uz jautājumiem par to, kā gudri rīkoties ar naudas līdzekļiem, kādu naudas krāšanas taktiku viņi izmanto un kā ikvienam vajadzētu izglītoties finanšu jautājumos. Iegūtās atbildes jaunieši apkopos, un tās tiks publicētas finanšu nedēļas mājaslapā. 

„Uzskatu, ka spēja gudri un saprātīgi rīkoties ar finanšu līdzekļiem ir fundamentāla vērtība veiksmīgas un pašpietiekamas personības attīstībai. Prasme gudri rīkoties ar naudu ir svarīga mūsu valsts ekonomiskajai izaugsmei, jaunas un konkurētspējīgas uzņēmēju paaudzes veidošanai, kas nākotnē ar nodokļu ieņēmumiem veidos mūsu valsts budžetu. Tādēļ ir svarīgi, ka jaunieši savas zināšanas un pieredzi varēs papildināt Saeimā, deputātiem daloties savās atziņās par naudas lietām. Ne tikai personīgā, bet arī citu pieredze un zināšanas ir būtisks priekšnoteikums, lai veidotu prasmi pareizi rīkoties ar naudu, kur vēlmes ir līdzsvarā ar vajadzībām,” pauž Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs K.Šadurskis. 

Finanšu izglītības nedēļa Latvijā tiek rīkota jau trešo gadu. Šogad tās devīze ir „Krāj zināšanas! Krāj gudri!”, aicinot ikvienu dalīties ar citiem līdzcilvēkiem padomos un atziņās par naudas lomu viņa dzīvē, privāto uzkrājumu veidošanu un citiem ar naudu saistītiem jautājumiem. 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt