Saeima rīt lems par izmaiņām profesionālās izglītības regulējumā

(25.02.2015.)

Saeima ceturtdien, 26.februārī, skatīs Profesionālās izglītības likuma grozījumus, kas paredz nodrošināt ciešāku šīs izglītības sistēmas un programmu sasaisti ar darba tirgus vajadzībām.

Deputāti otrajā lasījumā arī lems par Brīvprātīgā darba likuma projektu, kas mūsu valstī noteiks brīvprātīgā darba tiesisko regulējumu.

Tāpat otrajā lasījumā Saeima skatīs likuma grozījumus par atkritumu apsaimniekošanu, ar kuriem cita starpā pašvaldībām tiks dotas lielākas iespējas sadarboties kopīgā atkritumu apsaimniekošanā.

Tautsaimniecības komisija lūgusi ceturtdienas darba kārtībā iekļaut izmaiņas likumā, kas paredz jūrniekam, kurš strādā uz Latvijas karoga kuģiem, atmaksāt veselības pārbaužu izdevumus.

Rītdienas darba kārtībā ir arī vairāku deputātu, komisiju un valdības iesniegto likumprojektu nodošana izskatīšanai Saeimas komisijās. To vidū ir grozījumi Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, paredzot vienkāršāku administratīvo teritoriju robežu grozīšanas procedūru.

Deputāti rīt arī lems par speciālās izglītības skolotāju, sporta skolotāju un pirmsskolas skolotāju izdienas pensiju likuma projektu nodošanu Saeimas komisijām. Savukārt vairāki deputāti izvērtēšanai komisijās iesnieguši likuma grozījumus, kas paredz Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas kompetenci attiecināt arī uz galvaspilsētas sabiedrisko transportu.

Lai pilnveidotu tiesisko regulējumu bezdarbnieku pabalstu jomā, parlaments ceturtdien lems par grozījumu likumā „Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam” nodošanu izskatīšanai komisijās.

Tāpat deputātiem būs jālemj par likumu grozījumu nodošanu izvērtēšanai komisijās, kas paredz papildināt Latvijas Nacionālās operas nosaukumu.

Saeimas 26.februāra sēdes darba kārtībā ir 13 izskatāmie jautājumi, un darba kārtība pieejama http://ej.uz/dpar.

Savukārt rīt pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un ministru atbildes pieejamas http://ej.uz/8b89.


 




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā