Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece apmeklē Jelgavu un Jelgavas novadu

(17.02.2015.)

Otrdien, 17. februārī, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece devās pirmajā reģionālajā vizītē, apmeklējot Jelgavu, kas šogad svin savu 750. gadadienu, un Jelgavas novadu.

 Jelgavas pilsētas pašvaldībā Saeimas priekšsēdētāja tikās ar Jelgavas domes priekšsēdētāju Andri Rāviņu un viņa vietnieku Juriju Strodu, bet Jelgavas novada domē - ar deputātiem un domes darbiniekiem. Tika pārrunāti novada attīstības plāni un investīciju projekti. I.Mūrniece atzina: būtiski ir projekti, kuros tiek ražotas preces ar lielu pievienoto vērtību, piemēram, daudzstāvu koka namu bloku ražošana. Šādi projekti ļauj radīt produktus ar lielu pievienoto vērtību un līdz ar to - jaunas darba vietas.

 Sarunās Jelgavas novada domē tika skarti izglītības jautājumi. I.Mūrniece atzinīgi novērtēja, ka novads ir  rūpējies, lai tiktu saglabātas visas  nelielās lauku skolas. Par to, cik laba ir atmosfēra šajās skolās, varēja pārliecināties, tiekoties Staļģenes vidusskolā gan ar skolēniem, kuri bija sagatavojuši muzikālu priekšnesumu, gan pedagogiem. Skolotāji atzina, ka ir norūpējušies par mācību programmu kvalitāti.

 Savukārt Elejas sociālās aprūpes centrā gan ar tā darbiniekiem, gan iemītniekiem tika pārrunāti sociālie jautājumi. I.Mūrniece pateicās sociālās aprūpes centra darbiniekiem par labo darbu un pauda gandarījumu par  pozitīvo gaisotni, kas valda šajā iestādē.

 Ļoti sirsnīga bija tikšanās ar Elejas jauniešu nama pusaudžiem, kuri gan stāstīja par savu ikdienu, gan  bija sagatavojuši jautājumus. Jaunieši izteica vēlmi šajā pavasarī apmeklēt Saeimu, un saņēma Saeimas priekšsēdētājas  ielūgumu.

 Vizītes noslēgumā I.Mūrniece apskatīja zemnieku saimniecību „Rudeņi”, kuras saimnieki ne vien izrādīja savu plašo saimniecību, bet stāstīja arī par problēmām, kuras satrauc lauksaimniekus.

  

Fotogrāfijas no vizītes pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157650882777895/

Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas  

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde