I.Laizāne: aicinām „Pieci.lv” vadību uzlabot finanšu uzskaiti

(10.02.2015.)

Latvijas Radio kanālam „Pieci.lv” jāuzlabo finanšu uzskaite, lai novērstu revīzijā konstatētās neprecizitātes pamatlīdzekļu reģistrēšanā. То otrdien, 10.februārī, izvērtējot Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) revīzijas komisijas ziņojumu, uzsvēra Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti.

Cilvēktiesību komisijas deputāti šodien iepazinās ar NEPLP revīzijas komisijas ziņojumu par Latvijas Radio programmas „Pieci.lv” 2014.gada finanšu un saimnieciskās darbības operatīvajiem rezultātiem.

„Ir svarīgi, lai, sniedzot pārskatu par savu darbību, radio „Pieci.lv” vadība ne tikai pārliecinoši prezentētu darbības sasniegumus, bet arī spētu sniegt skaidrojumu par sabiedriskajam medijam piešķirtā valsts finansējuma izmantojumu, noraidot bažas par neefektivitāti un nelietderību,” uzsver Cilvēktiesību komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne.

I.Laizāne norāda, ka Cilvēktiesību komisija arī turpmāk sekos Latvijas Radio finanšu darbībai un kādā no nākamajām komisijas sēdēm aicinās „Pieci.lv” vadību iepazīstināt Saeimas deputātus ar radio programmas 2015.gada budžetu un plānoto izlietojumu. Savukārt šī gada maijā komisijas deputāti plāno iepazīties ar Latvijas Radio auditēto 2014.gada darbības pārskatu un Valsts kontroles atzinumu par radio saimniecisko darbību pērn.

Latvijas Radio vadībai būtu jāuzlabo komunikācija un sadarbība ar Latvijas Raidorganizāciju asociāciju, lai izskaidrotu sabiedriskā radio turpmākās attīstības plānus un atspēkotu citu mediju tirgus dalībnieku pārmetumus par komerciālo radiostaciju darbības vides kropļošanu, uzskata I.Laizāne.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde