Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija vēlas uzlabot integrācijas projektu mērķtiecību

(03.02.2015.)

Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija trešdien, 4.februārī, spers pirmos soļus, lai izvērtētu, cik efektīvi Latvijā tiek izlietots integrācijas politikas īstenošanai paredzētais valsts budžeta finansējums. Komisija uz sēdi aicinājusi Sabiedrības integrācijas fonda pārstāvjus.

„Integrācijas politikas īstenošanā ik pa laikam sastopamies ar gadījumiem, kuros kreisā roka nezina, ko labā dara. Pēdējo reizi komisija par to pārliecinājās izbraukuma sēdēs Latgalē,” pirms gaidāmās sēdes uzsver komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis, ar to domājot situāciju, ka par integrācijas politiku Latvijā vienlaikus atbild vairākas nozaru ministrijas.

Vienlaikus komisijas priekšsēdētājs akcentē, ka Integrācijas politika arī turpmāk neizbēgami būs saistīta ar vairākām nozaru ministrijām. „Tur neko nevarēs mainīt. Taču integrācijas politikas hroniska kaite ir vienotas pārraudzības un vadības trūkums. Tāpēc komisija uzsāk sava veida auditu, lai ieraudzītu pilnvērtīgu ainu – kurš ko dara, ko tas maksā, kāds ir rezultāts,” saka I.Latkovskis un uzsver – ir jāpanāk, lai integrācijai paredzētais valsts finansējums tiktu izmantots maksimāli efektīvi.

Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēde trešdien, 4.februārī, plkst.12.00 notiks komisijas sēžu zālē, Jēkaba ielā 16, 221.telpā.

 



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā