Sāk darboties Latvijas prezidentūras parlamentārās dimensijas mājaslapa

(19.12.2014.)

Saeima izveidojusi mājaslapu, kurā pieejama informācija par Latvijas parlamenta rīkotajiem pasākumiem prezidentūras laikā – www.parleu2015.lv. Mājaslapa būs praktisks rīks, kas ļaus tikšanās dalībniekiem reģistrēties dalībai pasākumos un iegūt praktisku informāciju par pasākumu saturu un to norisi. 

Šajā mājaslapā var iepazīties arī ar Eiropas Savienības (ES) jautājumu risināšanu Saeimā, kā arī aprakstīta parlamenta loma prezidentūras laikā un gatavošanās tai. Mājaslapā informācija pieejama ne tikai latviešu, bet arī angļu un franču valodās.

Tāpat Latvijas parlaments par prezidentūras norisi komunicēs sociālajos tīklos – izveidots prezidentūras twitter konts @parleu2015lv un flickr konts fotogrāfijām - flickr.com/photos/parleu2015. Saeima prezidentūras laikā rīkos sešas starpparlamentārās sanāksmes, tostarp vienu no vērienīgākajiem pasākumiem - nacionālo parlamentu Eiropas lietu komisiju priekšsēdētāju konferenci (COSAC), kas pulcēs vairāk nekā 300 dalībnieku.

Gandrīz tikpat lielu dalībnieku skaitu nākamgad Briselē pulcēs Parlamentārā konference par Līgumu par stabilitāti, koordināciju un pārvaldību ekonomiskajā un monetārajā savienībā, ko Saeima rīkos sadarbībā ar Eiropas Parlamentu. Savukārt ap 300 ES valstu parlamentu pārstāvji Rīgā ieradīsies uz Saeimas organizēto Kopējās ārējās un drošības politikas, kā arī kopējās drošības un aizsardzības politikas starpparlamentāro konferenci. 

Rīgā plānotas arī Ekonomikas un digitālo lietu un Nodarbinātības un sociālo lietu komisiju priekšsēdētāju tikšanās.

Latvija nākamā gada pirmajā pusē uz sešiem mēnešiem uzņemsies ES Padomes prezidentūras pienākumus. Latvija ir vienā prezidentūras trio kopā ar Itāliju un Luksemburgu. Trio princips nozīmē, ka trīs secīgu valstu prezidentūrām ir jāpieņem kopīga 18 mēnešu ES Padomes prezidentūras programma.




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem