Saeimā diskutē par cilvēku ar invaliditāti nodarbinātību

(03.12.2014.)

Saeimā trešdien, 3.decembrī, atzīmējot Starptautisko dienu cilvēkiem ar invaliditāti, notika diskusija „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti”, kas šajā gadā veltīta cilvēku ar invaliditāti nodarbinātībai. 

Diskusiju atklāja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, un tās dalībniekus uzrunāja arī Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča un Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācijas SUSTENTO valdes priekšsēdētāja Gunta Anča. 

Diskusijā tika pārrunātas nodarbinātības politikas aktualitātes cilvēku ar invaliditāti atbalstam, kā arī vērtēta situācija, gaidas un izmaiņas cilvēku ar invaliditāti nodarbinātībā. Klātesošos uzrunāja Labklājības ministrijas Darba tirgus politikas departamenta direktors Imants Lipskis un Nodarbinātības valsts aģentūras Pakalpojumu departamenta Nodarbinātības pasākumu daļas vadītāja Solveiga Kabaka. 

Pasākumā bija aicināti piedalīties Saeimas deputāti, kā arī nevalstisko organizāciju pārstāvji. 

Diskusija norisinājās Saeimas nama Sarkanajā zālē, un tā tiešsaistē bija skatāma Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.

Diskusiju „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti” rīkoja Saeimas priekšsēdētāja I.Mūrniece, Saeimas Sociālo un darba lietu komisija un Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija SUSTENTO.

Pirmā cilvēku ar invaliditāti atbalstam veltītā diskusija „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti” notika 2010.gada 3.decembrī.

 
I.Mūrniece diskusijā: cilvēcīgas sabiedrības pamatu pamats ir cieņa pret ikvienu cilvēku

 

Diskusijas materiāli:

Programma

Labklājības ministrijas prezentācija "Nodarbinātības politikas aktualitātes cilvēku ar invaliditāti atbalstam" 

Nodarbinātības valsts aģentūras prezentācija "NVA pakalpojumi un atbalsts personām ar invaliditāti 2014.-2015."

Videoieraksts

Videosižets

Fotogrāfijas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā