Saeima ceturtdien apstiprinās parlamenta delegāciju vadītājus starptautiskajās organizācijās

(19.11.2014.)

Saeima ceturtdien, 20.novembrī, lems par Latvijas parlamenta delegāciju vadītājiem sešās starptautiskajās organizācijās - Eiropas Padomes Parlamentārajā Asamblejā, Baltijas Asamblejā, Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā, NATO Parlamentārajā Asamblejā, Starpparlamentu Savienībā un Vidusjūras Savienības Parlamentārajā Asamblejā.

Parlaments rīt arī lems, vai virzīt tālākai izskatīšanai virkni likumprojektu, kas netika pieņemti galīgajā lasījumā 11.Saeimas laikā. To vidū ir Ūdenssaimniecības pakalpojumu likums, kas paredz noteikt vienotas prasības un nosacījumus ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu sniegšanai un lietošanai, tostarp pieslēgumu palielināšanu centralizētajām kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmām.

Deputāti rītdienas sēdē lems, vai virzīt tālākai izskatīšanai grozījumus Seksuālās un reproduktīvās veselības likumā, ar kuriem plānots atcelt aizliegumu Latvijā importēt un eksportēt donoru dzimumšūnas. Tāpat Saeima lems par tālāko virzību Slīteres Nacionālā parka likumprojektam, grozījumiem Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likumā, kā arī grozījumiem Imigrācijas likumā, kas paredz valsts apdraudējuma novēršanas nolūkā uz laiku apturēt termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu par nekustamā īpašuma iegādi Krievijas Federācijas pilsoņiem.

Saeimas kārtības rullis paredz — ja iepriekšējā Saeima savu pilnvaru laikā nav pabeigusi likumprojekta izskatīšanu, bet tas izskatīts vienā vai divos lasījumos, nākamā Saeima savā pirmajā sesijā var lemt, vai likumprojekta izskatīšana ir turpināma. Iepriekšējās Saeimas likumprojektu izskatīšanu var rosināt Valsts prezidents, Ministru kabinets, Saeimas komisija vai ne mazāk kā pieci deputāti. Saeima atsevišķi lemj par katru likumprojektu un, ja nolemj turpināt tā izskatīšanu, nosaka atbildīgo komisiju un priekšlikumu iesniegšanas termiņu. Šādā kārtībā atbildīgajai komisijai nodots likumprojekts tiek uzskatīts par pieņemtu pirmajā lasījumā.

Saeimas 20.novembra sēde darba kārtība pieejama http://ej.uz/o6g1.

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimā paredzēts izskatīt ministru atbildes uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un ministru atbildes pieejamas http://ej.uz/cw3w.  




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā