Saeimas Prezidijs lemj par darba līguma uzteikuma procedūras uzsākšanu Saeimas Kancelejas direktoram

(09.10.2014.)

Saeimas Prezidijs ceturtdien, 9.oktobrī, nolēma uzsākt Saeimas Kancelejas direktora Māra Steina darba līguma uzteikuma procedūru saistībā ar darba devēja uzticības zaudējumu, pamatojies uz Darba likuma 101.panta pirmās daļas 2.punktu.

Lēmums pieņemts, pamatojoties uz Saeimas Prezidija sēdēs konstatētajiem faktiem, ka Kancelejas direktors nav izpildījis Saeimas Prezidija lēmumus par Saeimas Kancelejas struktūrvienību darbinieku amata pienākumu precizēšanu. Turklāt iepazīstoties ar Saeimas Kancelejas direktora sniegto rakstveida informāciju, Saeimas Prezidijs konstatēja, ka tā pēc būtības nesatur paskaidrojumu par Saeimas Prezidijā pieņemto lēmumu neizpildes iemesliem. 

Saeimas Prezidijs vērtēja šo lēmumu neizpildi kopsakarā ar apstākļiem, kādos tie nav izpildīti, kā arī direktora līdzšinējo darbību, sistemātiski nepildot arī citus Saeimas Prezidija dotos uzdevumus un traucējot Saeimas Iekšējās drošības vadītajam pildīt viņa amata pienākumus. 

Saeimas Prezidijs šodien Saeimas Kancelejas direktoram uzdeva sniegt rakstveida informāciju par to, vai direktors ir darbinieku arodbiedrības biedrs. Tāpat Prezidijs nolēma - ja Kancelejas direktors ir darbinieku arodbiedrības biedrs, pilnvarot Saeimas priekšsēdētāju nosūtīt vēstuli, lai saskaņā ar Darba likuma 110.panta pirmās daļas noteikumiem lūgtu attiecīgo arodbiedrību piekrist darbinieka darba līguma uzteikumam. 

Saeimas Prezidija lēmums tika pieņemts balsojot – par balsoja trīs Saeimas Prezidija locekļi – Solvita Āboltiņa, Inese Lībiņa-Egnere un Jānis Vucāns, pret balsoja Dzintars Rasnačs.
 


Saeimas Preses dienests

Otrdien, 16.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
09:40  Saeimas Prezidija sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:30  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Eksporta un konkurētspējas apakškomisijas un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Iekšējās drošības apakškomisijas kopsēde
12:00  Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Administratīvi teritoriālās reformas rezultātu izvērtēšanas apakškomisijas sēde
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēde
14:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas sēde