Nodokļu apakškomisija atzinīgi vērtē paveikto nelegālo interneta azartspēļu lapu bloķēšanā

(30.09.2014.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Nodokļu politikas apakškomisijas deputāti otrdien, 30.septembrī, iepazinās ar situāciju nelicencēto interneta azartspēļu bloķēšanas jomā.

 „Pirms diviem mēnešiem stājās spēkā normatīvais regulējums, kas ļauj azartspēļu uzraugiem bloķēt pieeju nelegālām azartspēļu vietnēm internetā. Vērtējot, cik efektīvas piemērotāju rokās ir bijušas likumu izmaiņas, šodien secinājām, ka esam uz pareizā ceļa – bloķētas neskaitāmas spēļu vietnes un maksimāli apgrūtināta šo nelicencēto spēļu organizatoru darbība internetā,” pauž Nodokļu apakškomisijas priekšsēdētājs Romualds Ražuks.

 Šī gada augustā un septembrī kopš stājušies spēkā grozījumi Elektronisko sakaru likumā, Kredītiestāžu likumā un Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likumā pēc Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas pieņemtajiem lēmumiem bloķētas turpat 200 vietnes, kā arī pieprasīts bloķēt 417 IP adreses, no kurām 329 ir unikālas, un 222 domēna vārdus, deputātus šodien informēja Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas priekšniece Signe Birne.

„Tagad azartspēļu rīkotājus internetā varam nobloķēt, ja tie darbojas bez licences, bet nākamais solis, kas būtu jāsper - atsevišķā pantā ir jānosaka administratīvā atbildība par nelicencētu spēļu organizēšanu tīmeklī. Patlaban pie atbildības var saukt, ja konstatē nelegālu uzņēmējdarbību, bet jāatzīmē, ka internetā to konstatēt un pierādīt ir gandrīz neiespējami,” situāciju raksturo R.Ražuks.

 

Saeimas preses dienests

Piektdien, 29.martā