Saeima pieņem lēmumu pārdalīt finansējumu piena ražotāju atbalstam saistībā ar Krievijas ekonomiskajām sankcijām pret Latviju

(04.09.2014.)

Saeima ceturtdien, 4.septembrī, pieņēma lēmumu par šī gada valsts budžetā noteiktās apropriācijas pārdali, lai atbalstītu piena ražotājus, kuri cietuši no Krievijas ekonomiskajām sankcijām pret mūsu valsti.

Finansiālā atbalsta sniegšanai piena produktu ražotājiem Zemkopības ministrijas apakšprogrammā „Valsts atbalsts lauksaimniecībai un lauku attīstībai” tiks pārdalīti 6 miljoni eiro no Finanšu ministrijas budžeta apakšprogrammas „Valsts parāda vadība”.

 Saeima arī atbalstīja apropriācijas pārdali 1,9 miljonu eiro apmērā, lai šogad kompensētu zaudējumus sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem par autobusu pārvadājumiem, un 2,7 miljonu eiro apmērā, lai atjaunotu rudens/ziemas periodam plānoto finansējumu valsts autoceļu uzturēšanai, kas uz laiku tika novirzīts tiltu un vietējo autoceļu ar sabrukušu segumu uzturēšanas darbu finansēšanai.

 Pārdalot finansējumu, 5,5 miljoni tiks novirzīti ambulatoro pakalpojumu apmaksai un ārstniecības iestāžu infrastruktūras uzturēšanas izdevumu segšanai, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam atlaišanas pabalstu un pabalstu sakropļojuma vai citāda veselības bojājuma vai nāves gadījumā izmaksai, kā arī Valsts asinsdonoru centram asins plazmas preparātu iegādei.

Tāpat šodien pieņemtais lēmums paredz finansējuma pārdali 4,5 miljonu eiro apmērā, lai nodrošinātu nekustamā īpašuma iegādi Ženēvā, kas nepieciešams Latvijas Republikas Pastāvīgajai pārstāvniecībai ANO.

 

Saeimas Preses dienests

 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt