Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas apsveikums 1.septembrī – jaunā mācību un akadēmiskā gada sākumā

(01.09.2014.)

Jauna mācību un akadēmiskā gada sākums vienmēr ir priekpilns un satraucošs brīdis. Jauna ceļa sākums, pilns jaunu ideju un apņemšanos, jaunu mērķu, iespēju un izaicinājumu.

 Lai cik dažādi mēs būtu, 1.septembris ir svētki mums visiem. Kādam tās ir pavisam jaunas, pirmoreiz vērtas zināšanu pasaules durvis, aiz kurām sastapt savu pirmo skolotāju, pirmoreiz sēsties skolas solā, iepazīt savus pirmos klasesbiedrus un pirmo patieso draudzību. Citam tā ir priekpilna atgriešanās skolā, pēc vasaras brīvdienām atkal satiekot savus skolotājus un labākos draugus. Kādam tas ir jauna zinātniska un akadēmiska ceļa sākums, kas pavērs līdz šim neredzētus apvāršņus, bagātinās pasauli jaunām idejām un jauniem atklājumiem.

Līdz ar rudens ziedu pušķiem, satrauktām bērnu čalām pie skolām, pirmo tikšanos uz augstskolas kāpnēm 1.septembris mums arī atgādina, ka izglītība ir labākais ieguldījums, ko katrs pats saviem spēkiem varam veikt savā un Latvijas izaugsmē. Mūsu valsts nākotne ir atkarīga no tā, kā rūpēsimies par savas jaunās paaudzes izglītošanu, jo viņi būs tie, kas šodien skolā gūtās zināšanas pielietos, veidojot un attīstot rītdienas Latviju. Tie, kas nākotnē veidos stipras un drošas Latvijas ģimenes. Tie, kas radīs jaunas darba vietas. Tie, kas, apveltīti ar enerģiju un atvērtu prātu, viesīs pārmaiņas un radīs aizvien jaunus inovatīvus risinājumus.

Šajā zinību svētku dienā vēlu skolotājiem, pasniedzējiem un vecākiem neizsīkstošu degsmi, pacietību un prieku, atbalstot un iedvesmojot mūsu jauniešus, atklājot un attīstot viņu talantus, ik dienas redzot Latvijas nākamās paaudzes augam un izglītojamies.

Lai skolēniem un studentiem mācības un studijas sniedz prieku un gandarījumu, vieš jaunus izaicinājumus, atklāj apvāršņa bezgalību neierobežotam iespēju un ideju lidojumam. Savā dzīves ceļā vienmēr izvirziet visaugstākos mērķus, sasniedziet un apsteidziet tos. Ar neatlaidību un gribasspēku, ar mīlestību un atbildību par savu darbu, savu nākotni un savu valsti.

Lai labas sekmes! Lai izdodas iecerētais!

Piektdien, 29.martā