Saeimā stažējas studenti no Vācijas

(27.08.2014.)

Saeimā Starptautiskās parlamentu stipendiju programmas ietvaros līdz 27.septembrim jau ceturto gadu stažējas studenti no Vācijas. Jauniešiem būs iespēja iepazīt Saeimas deputātu, frakciju un komisiju darbu, kā arī apmeklēt lekcijas Latvijas Universitātē.

Stipendiāti tika izraudzīti īpašā atlases konkursā, un šogad iespēju stažēties parlamentā ieguva divas politikas zinātnes maģistrantūras studentes no Potsdamas universitātes. Aleksandra Marija Frīde (Alexandra Maria Friede) strādā Vācijas Bundestāga Apmeklētāju centrā un prakses laikā vēlas paplašināt starptautiskās sadarbības pieredzi. Savukārt Dara Špīse (Dara Spieβ), kura strādā Berlīnes muzejā, praksē vēlas papildināt zināšanas par Eiropas integrāciju un starptautiskajām attiecībām. 

Jaunietes Saeimas deputātu Lolitas Čigānes (Vienotība), Ineses Lībiņas-Egneres (RP), Jeļenas Lazarevas (SC) un Ata Lejiņa (Vienotība) vadībā iepazīsies ar parlamenta ikdienas darbu frakcijās un komisijās. Prakses laikā studentes no Vācijas apmeklēs lekciju kursus Latvijas Universitātē.

Starptautisko parlamentu stipendiju programmu (Internationales Parlaments-Stipendium) Bundestāgs īsteno kopš 1986.gada, un Latvijas studentiem iespēja stažēties Vācijas parlamentā ir jau kopš 1992.gada.



Sestdien, 20.aprīlī