Saeimā diskutēs par aktuālajiem jauniešu izaicinājumiem

(11.08.2014.)

Lai diskutētu par jauniešu pienesumu kopējai sabiedrības attīstībai, kā arī jauniešu izaicinājumiem – nodarbinātību, izglītības kvalitāti un veselību, Saeimā otrdien, 12.augustā, notiks konference „Jaunietis Latvijā 2015 ― 2020”. Konference tiek rīkota Starptautiskās jauniešu dienas ietvaros, kas katru gadu visā pasaulē tiek atzīmēta 12.augustā.

Plānots, ka konferenci atklās Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājas biedre Vineta Poriņa un izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete.

Konferencē piedalīsies Saeimas deputāti, valdības, pašvaldību, Latvijas Jaunatnes padomes, Latvijas Pašvaldību savienības un nevalstisko organizāciju pārstāvji, kā arī nozares eksperti.

Šobrīd IZM uzsākusi darbu pie Jaunatnes likuma grozījumiem un Jaunatnes politikas pamatnostādņu 2015.-2020.gadam izstrādes, informē konferences līdzorganizatori Izglītības un zinātnes ministrijā.

Konferences noslēgumā paredzēta paneļdiskusija, kurā plānots diskutēt par politikas pamatnostādņu projektā definētajām būtiskākajām tēmām – jauniešu līdzdalību, piederības apziņas stiprināšanu un sadarbības starp uzņēmumiem un pašvaldību veicināšanu.Konference notiks otrdien, 12.augustā, plkst.11.00 Saeimas Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11. 

 

Programma



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde