Lībiņa-Egnere Saeimas namā sveic jauno Urugvajas vēstnieku

(16.07.2014.)
Galerija

Latvijas un Urugvajas attiecības ir draudzīgas un konstruktīvas, un mūsu valsts ir ieinteresēta paplašināt abu valstu sadarbību dažādos līmeņos - gan politiskajā jomā, gan arī ekonomiskajos sakaros. To Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere uzsvēra, trešdien, 16.jūlijā, Saeimas namā tiekoties ar Urugvajas Austrumu Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Pavlo Saderu (Pablo Sader), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Tikšanās laikā puses bija vienisprātis, ka politisko kontaktu veicināšanai svarīga ir abu valstu likumdevēju sadarbība, kam apliecinājums būtu deputātu sadarbības grupu izveidošana starp Latvijas un Urugvajas parlamentiem.

Saeimas priekšsēdētājas biedre vēstniekam arī pateicās par Urugvajas atbalstu, Latvijai atgūstot neatkarību, kā arī Baltijas valstu okupācijas neatzīšanu.
Pārrunājot sadarbības veicināšanu ekonomikā, Saeimas priekšsēdētājas biedre norādīja uz abu valstu ģeogrāfiskajām priekšrocībām un apliecināja, ka Latvija ir ieinteresēta parakstīt konvenciju ar Urugvaju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu, kas būtiski atvieglotu darbu abu valstu uzņēmējiem. Tāpat mūsu valsts atbalsta sarunu atsākšanu par Asociācijas līgumu starp Eiropas Savienību (ES) un MERCOSUR valstīm (Argentīna, Brazīlija, Paragvaja, Urugvaja, Venecuēla). 

Tikšanās laikā I.Lībiņa-Egnere Urugvajas vēstnieku informēja par situāciju mūsu valsts tautsaimniecībā, norādot, ka Latvija šogad pievienojusies eirozonai un mūsu ekonomika aizvien turpina savu izaugsmes ceļu.

Tāpat sarunas laikā Saeimas priekšsēdētājas biedre informēja par gaidāmo Latvijas prezidentūru ES Padomē nākamā gada pirmajā pusgadā un, ka šajā laikā Briselē notiks arī ES un Latīņamerikas un Karību jūras reģiona valstu kopienas (CELAC) samits.

I.Lībiņa-Egnere sacīja, ka vēstnieka kadence Latvijā sākas mūsu valstij nozīmīgā laikā – patlaban Rīga ir Eiropas kultūras galvaspilsēta, kas mūsu valsts tūristiem piedāvā aizraujošu kultūras programmu, un aicināja arī tūristus no Urugvajas izmantot iespēju iepazīt Latviju un Eiropas ziemeļu daļu.

Vēstnieks sarunā apliecināja Urugvajas ieinteresētību sadarboties ar Latviju ciešāk gan ekonomikā, gan politiski, kā arī informēja par oktobrī gaidāmajām savas valsts prezidenta un parlamenta vēlēšanām.
Diplomātiskās attiecības starp Latviju un Urugvaju nodibinātas 1992.gada 6.jūlijā. P.Saders ir karjeras diplomāts, bijis Urugvajas vēstnieks Malaizijā un Austrālijā, strādājis arī vēstniecībā Francijā, bijis misijas vadītājs ANO. Vēstnieks pastāvīgi rezidē Helsinkos.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157645308955479/
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt