Āboltiņa: parlamenta vienbalsīgais atbalsts Asociācijas nolīgumu ratificēšanai ar Ukrainu, Gruziju un Moldovu apliecina Latvijas politisko atbalstu šīm valstīm

(14.07.2014.)

„Latvija iepriekš solīja Ukrainai, Gruzijai un Moldovai, ka būs viena no pirmajām Eiropas Savienības dalībvalstīm, kura ratificēs Asociācijas līgumus ar šīm valstīm. Tāpēc esmu gandarīta, ka Saeima šodien vienbalsīgi ratificēja visus trīs Asociācijas nolīgumus, tādējādi pildot solījumu un paužot mūsu valsts politisko atbalstu šīm Austrumu partnerības valstīm,” uzsver Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa pirmdien, 14.jūlijā, pēc Eiropas Savienības Asociācijas nolīgumu ratificēšanas ar Ukrainu, Gruziju un Moldovu.

Latvija kā prezidējošā valsts Eiropas Savienības Padomē 2015.gada pirmajā pusē Austrumu partnerību ir definējusi kā vienu no savas prezidentūras prioritātēm. „Austrumu partnerības mērķis bija un aizvien ir palīdzēt austrumu kaimiņiem tuvināties Eiropas Savienībai un vairot stabilitāti reģionā, stiprinot tādas pamatvērtības kā demokrātija, laba pārvaldība, cilvēktiesības un tirgus ekonomika,” akcentē S.Āboltiņa.

„Pēdējo mēnešu oficiālajās vizītēs Gruzijā un Moldovā esmu guvusi apliecinājumu tam, ka tās patiešām vēlas tālāk integrēties Eiropas struktūrās. Ir ļoti svarīgi izrādīt politisko atbalstu šim Austrumu partnerības valstu lēmumam un vienlaikus sniegt praktisku palīdzību. Arī Latvija ir gatava dalīties uzkrātajā reformu pieredzē un ekspertīzē dažādās jomās ar Ukrainu, Gruziju un Moldovu,” uzsver Saeimas priekšsēdētāja.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt