Saeimas priekšsēdētāja tiekas ar Brazīlijas vēstnieci

(20.06.2014.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa piektdien, 20.jūnijā, tikās ar Brazīlijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Ledu Lusiju Kamargu (Leda Lucia Camargo), kura bija ieradusies atvadu vizītē.

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja Latvijas apņemšanos tuvākajā laikā atvērt Latvijas diplomātisko pārstāvniecību Brazīlijā. S.Āboltiņa aicināja arī Brazīlijas pusi apsvērt iespējas atvērt vēstniecību Rīgā, tādējādi dodot būtisku impulsu abu valstu attiecībās. Latvijai patlaban nav diplomātiskās pārstāvniecības Dienvidamerikas kontinentā. Savukārt Brazīlijas vēstnieki Latvijā pastāvīgi rezidē Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.

Pārrunājot abu valstu attiecības, puses bija vienisprātis, ka joprojām ir neizmantots sadarbības potenciāls ekonomikā, izglītības un kultūras jomā, kā arī tūrismā. Vēstniece pauda apņēmību organizēt Brazīlijas parlamenta deputātu vizīti uz Latviju, tādējādi sekmējot ciešākus personīgus kontaktus starp abu valstu parlamentāriešiem. S.Āboltiņa pauda, ka Saeimā ir izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Brazīlijas parlamentu un apliecināja Saeimas ieinteresētību veidot ciešākus kontaktus ar brazīliešu kolēģiem.

Saeimas priekšsēdētāja Brazīlijai novēlēja veiksmīgu Pasaules kausa futbolā norisi, atzīstot, ka spēlēm Brazīlijas futbola laukumos seko līdzi arī neskaitāmi Latvijas iedzīvotāji. Mūsu valsts futbolisti Pasaules kausa izcīņā gan nepiedalās, taču Latvija noteikti būs pārstāvēta 2016.gada vasaras olimpiskajās spēlēs, kuras arīdzan rīkos Brazīlija.

Leda Lusija Kamargu kā nerezidējošā vēstniece savu valsti Latvijā pārstāv kopš 2011. gada oktobra. Viņa ir karjeras diplomāte kopš 1977.gada, bijusi vēstniece Mozambikā un Čehijā, kā arī strādājusi vēstniecībās Indijā, ASV, Argentīnā, Itālijā un Beļģijā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157645268855945/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=P97wNfctD8A
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta