Nevalstiskās organizācijas aicinātas pieteikties dalībai Saeimas un NVO forumā

(25.04.2014.)

Nevalstisko organizāciju pārstāvji aicināti pieteikties ikgadējam Saeimas un nevalstisko organizāciju (NVO) forumam „Iesaistīšanās. Ilgtspēja. Inovācijas”, kas šogad norisināsies 19.maijā Saeimā.

Foruma darbs tiks organizēts trīs paralēlās darba sesijās. Pirmo sesiju paredzēts veltīt NVO darbībai un pilsoniskajam dialogam vietējā un Eiropas līmenī. Otrajā sesijā plānots pārrunāt jautājumus, kas saistīti ar pašorganizēšanos kā kopienas attīstības virzītājspēku. Savukārt trešajā darba sesijā plānots apspriest NVO līdzdarbību sociālo pārmaiņu virzībā.

Apkopojot foruma pirmajā daļā gūtās atziņas, pēcpusdienā plānots uzklausīt darba sesiju ziņojumus.

Pieteikties forumam var elektroniski saitē http://www.visidati.lv/aptauja/955759063/ līdz 12.maija plkst.17.00. Lūdzam ņemt vērā, ka dalībnieku skaits sesijās ir ierobežots.

Kopš parlaments 2006.gadā pieņēma deklarāciju, kurā noteikti Saeimas un NVO sadarbības principi un veicamie uzdevumi sadarbības pilnveidošanai, forums kļuvis par ikgadēju tradīciju. Šis būs jau astotais Saeimas un NVO forums.

Foruma programma pieejama: http://ej.uz/zb13 



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt