Informācija Saeimas mājaslapā tagad pieejama arī franču valodā

(04.04.2014.)

Gatavojoties Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē un tās ietvaros plānotajiem parlamentārajiem pasākumiem 2015.gada pirmajā pusē, kā arī paplašinot iespēju sekot līdzi Latvijas parlamenta darbam starptautiski, informācija Saeimas mājaslapā no piektdienas, 4.aprīļa, pieejama arī franču valodā.

 Franču valoda ir viena no divām ES oficiālajām darba valodām, un tulkotie materiāli par Saeimas darbu būs nepieciešami 2015.gada pirmajā pusē, kad Latvija uzņemsies prezidentūras ES Padomē pienākumus. Citu valstu pieredze liecina, ka parlamentārās dimensijas ietvaros prezidējošā valsts parasti nodrošina visas nepieciešamās informācijas un materiālu tulkojumu gan angļu, gan franču valodā.

 Franču valodā tulkotas parlamenta mājaslapas sadaļas par Saeimas darbību, likumdošanu, struktūru, parlamenta aktualitātēm, sabiedrības līdzdalību, kā arī informācija par informatīvo tālruni un mediju akreditāciju. Informāciju par parlamenta darbu franču valodā var meklēt adresē https://www.saeima.lv/fr.

Līdz šim informācija Saeimas mājaslapā bija pieejama tikai vienā svešvalodā – angļu valodā. Šī mājaslapas versija pēdējā gada laikā apmeklēta vairāk nekā 468 tūkstošus reižu, unikālo apmeklētāju skaitam pārsniedzot 172 tūkstošus. Visvairāk šo lapu skatījuši cilvēki ASV, Lielbritānijā, Krievijā, Vācijā un Francijā.

Parlamenta interneta vietne tiek pilnveidota regulāri, piemēram, kopš 2012.gada septembra vidus tajā ir pieejami Saeimas komisiju sēžu protokoli, kā arī lapas lietotājiem, izmantojot RSS ziņu barotāju, ir dota iespēja ērti sekot līdzi arī likumprojektu izskatīšanas gaitai un pierakstīties jaunumu saņemšanai. Tāpat pērn mājaslapa papildināta ar informāciju par apakškomisiju sēžu apmeklējumiem, Saeimas budžetu, darbinieku atlīdzību, kā arī izveidota Saeimas mājaslapas mobilā versija.

Saeimas mājaslapā var sekot līdzi arī parlamenta jaunumiem sociālo tīklu Twiter, Flickr, YouTube, Instagram un Foursquare Saeimas kontos.

 

Saeimas Preses dienests

 

Piektdien, 29.martā