Baltijas valstu parlamentārieši diskutēs par Rail Baltica attīstību

(27.02.2014.)

Lai diskutētu par ātrvilcienu līnijas projekta „Rail Baltica” attīstību un uzklausītu Baltijas valstu valdību ziņojumus par progresu projekta virzībā, piektdien, 28.martā, Saeimas namā uz Baltijas Asamblejas (BA) Ekonomikas, enerģētikas un inovāciju komitejas sēdi sanāks Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentārieši. Sēdē aicināti piedalīties arī nozaru eksperti.

Sēdes darbakārtībā ir arī Ministru kabineta atskaite par progresu, sadarbojoties finanšu sektora regulēšanā un uzraudzībā. 

Tāpat Baltijas valstu parlamentārieši dalīsies viedokļos par vienotas Baltijas valstu inovāciju vides attīstību.

Paredzēts, ka komitejas sēdē klātesošos uzrunās arī Latvijas satiksmes ministrs Anrijs Matīss, Lietuvas transporta un komunikāciju ministrs Rimants Sinkevičs (Rimantas Sinkevičius) un citi nozares eksperti. 

BA Ekonomikas, enerģētikas un inovāciju komitejas sēde notiks piektdien, 28.februārī, plkst.9.30 Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēžu zālē, 409.telpā, Jēkaba ielā 10/12. 

Informācija par BA:
Baltijas Asambleja ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu sadarbības organizācija, kas dibināta ar mērķi koordinēt Baltijas valstu sadarbību parlamentārā līmenī, diskutēt par jautājumiem un projektiem, kas kopīgi visām trim reģiona valstīm, kā arī, lai paustu kopēju nostāju par politiskiem, ekonomiskiem, sociāliem un kultūras jautājumiem Eiropas Savienības un starptautiskā līmenī. BA veido nacionālās delegācijas - 12 līdz 20 deputāti no katras Baltijas valsts parlamenta.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā