Ārlietu komisija tiekas ar Apvienotās Karalistes vēstnieci

(12.02.2014.)

Saeimas Ārlietu komisija trešdien, 12.februārī, tikās ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Sāru Kouliju (Sarah Cowley). Tikšanās laikā pārrunātas abu valstu divpusējās attiecības un jautājumi par Eiropas Savienības (ES) nākotni.

„Ārlietu komisija tradicionāli iepazīstas ar ārvalstu diplomātiskajiem pārstāvjiem Latvijā, tāpēc šodien komisijas deputāti tikās ar Apvienotās Karalistes vēstnieci, kuras kadence Latvijā sākās aizvadītajā gadā,” informē Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš.

Tikšanās laikā puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Apvienotās Karalistes divpusējās attiecības attīstās ļoti labi. S.Koulija kā nozīmīgas abu valstu sadarbības jomas minēja drošību un aizsardzību, tostarp kiberdrošību. Tāpat kā simbolisku apliecinājumu abu valstu labajām attiecībām vēstniece minēja faktu, ka būtiski uzlabojušās britu zināšanas par Latviju, kam par iemeslu ir Rīgas kļūšana par Eiropas kultūras galvaspilsētu un gaidāmā Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē 2015.gada pirmajā pusē.

Tikšanās laikā vēstniece informēja deputātus, ka Apvienotajā Karalistē pašlaik ļoti aktuāls ir jautājums par ES nākotni un Apvienotās Karalistes un to daļu dalību tajā, kā arī sabiedrības informēšanu par pozitīvajiem aspektiem, Apvienotajai Karalistei esot pilntiesīgai ES dalībvalstij.

Tāpat sarunā aktualizēts jautājums par Lielbritānijā gaidāmo NATO samitu un tā darbakārtību, tostarp jautājums par situāciju Afganistānā.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt