Ceturtdien Saeimā notiks ikgadējās ārlietu debates

(20.01.2014.)

Ceturtdien, 23.janvārī, Saeimā norisināsies ikgadējās ārpolitikas debates. Sēdē par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un Eiropas Savienības (ES) jautājumos ziņos ārlietu ministrs un pēc tam tiks atklātas debates.

Sekot ārlietu debatēm klātienē aicināti Latvijā akreditēto diplomātisko misiju vadītāji, bet tiešraidē Saeimas mājaslapā www.saeima.lv tās varēs vērot ikviens interesents.

Apspriežot ārlietu ministra ikgadējo ziņojumu par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā, katrs deputāts saskaņā ar Saeimas kārtības rulli var runāt desmit minūtes pirmoreiz un piecas minūtes otro reizi.

Saeimas kārtības rullis noteic, ka ārlietu ministram ne vēlāk kā 16.janvārī Saeimā jāiesniedz ar Ministru prezidentu saskaņots ikgadējais ziņojums par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā. Šajā ziņojumā jāietver arī informācija par darbību ES jautājumos.

Pirmās Saeimas debates par Latvijas ārpolitikas jautājumiem notika 2011.gada 27.janvārī.

Ārlietu debates tiek rīkotas Latvijas Republikas starptautiskās atzīšanas dienai (26.janvārim) tuvākajā Saeimas sēdē.

Saeimas sēde, kurā skatīs ikgadējo ārlietu ministra ziņojumu, sasaukta ceturtdien, 23.janvārī, plkst.9.00. Ārlietu ministra ziņojums Saeimas sēdē iekļauts kā pirmais darba kārtības jautājums.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt