Saeimas priekšsēdētāja darba vizītē apmeklē Amerikas Savienotās Valstis

(07.10.2013.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa no 7. līdz 11.oktobrim uzturas darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV).

Vizītes ietvaros S.Āboltiņai plānotas tikšanās ar ASV parlamenta Pārstāvju palātas spīkeru Džonu Bēneru (John Boehner) un Savienoto Valstu Senāta senatoru un Ārlietu komitejas Eiropas lietu apakškomitejas priekšsēdētāju Krisu Mērfiju (Chris Murphy). Tāpat Saeimas priekšsēdētājai paredzētas tikšanās ar ASV parlamenta Pārstāvju palātas sadarbības grupas ar Baltijas valstīm pārstāvjiem, Filadelfijas mēru Maiklu Nuteru (Michael Nutter) un viņa vietnieku, ekonomikas un tirdzniecības attīstības vadītāju Alanu Grīnbergu (Alan Greenberg), kā arī ar bijušās ASV valsts sekretāres Hilarijas Klintones (Hillary Clinton) iniciētā projekta „Sievietes publiskajā pārvaldē” direktori Rangitu de Silvu de Alvisu (Rangita de Silva de Alwis).

S.Āboltiņai Filadelfijas apmeklējuma laikā paredzēta tikšanās arī ar Pensilvānijas un apkārtējo štatu latviešu kopienu un biznesa pārstāvjiem. Tāpat vizītes ietvaros Latvijas parlamenta delegācija tiksies ar Amerikas Latviešu apvienības, Daugavas Vanagu, Pasaules brīvo latviešu apvienības pārstāvjiem un Apvienotās ASV Baltijas Nacionālās komitejas Latvijas puses vadību.

Saeimas priekšsēdētāja vizītes ietvaros piedalīsies diskusijā par Latvijas lomu Eiropas Savienībā (ES) un ES nākotni ASV Vācijas Maršala fondā. 1972.gadā dibinātā fonda mērķis ir veicināt ciešākas attiecības un sapratni starp ASV un Eiropu, atbalstot indivīdu un institūciju darbu transatlantisko jautājumu jomā un organizējot politiķu, ekspertu un uzņēmējdarbības pārstāvju diskusijas.

Saeimas delegācija vizītes laikā apmeklēs Komunisma upuru memoriāla fondu un apskatīs Komunisma upuru memoriālu, kur noliks ziedus, godinot komunistiskā genocīda upurus.

Lai tuvāk iepazītos ar ASV parlamenta darbu, Saeimas delegācija apmeklēs ASV Kongresu, tāpat paredzēts Amerikas skolas apmeklējums.

Plānots, ka S.Āboltiņa vizītes laikā Filadelfijā sniegs interviju izdevumam „Philadelphia Inquirer”.

Saeimas priekšsēdētāju vizītē pavada Saeimas sekretāra biedrs Jānis Vucāns un Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš.





Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā