Budžeta komisija atbalsta valsts budžeta apropriācijas pārdali

(10.09.2013.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputāti otrdien, 10.septembrī, atbalstīja valsts budžetā noteikto apropriācijas pārdali starp Labklājības ministriju un Izglītības un zinātnes ministriju, lai nodrošinātu valsts atbalsta izmaksu tiem vecākiem, kuru bērniem no pusotra gada vecuma pašvaldība nevar nodrošināt vietu bērnudārzā un kuri apmeklē privāto bērnudārzu.

 Budžeta apakšprogrammai „Dotācija privātajām mācību iestādēm” plānots novirzīt 3,17 miljonus latu. Komisija nolēma sagatavot attiecīgu Saeimas lēmuma projektu izskatīšanai 12.septembra Saeimas sēdē.

 Budžeta komisija šodien atbalstīja arī valsts budžetā noteiktās apropriācijas palielināšanu vairākām valsts budžeta iestādēm izdevumiem no maksas pakalpojumiem un citiem pašu ieņēmumiem. Finansējums 40 tūkstošu latu apmērā budžeta programmā „Saeimas darbības nodrošināšana” nepieciešams Saeimas valdījumā nodotās ēkas Jēkaba ielā 6/8 komunālo pakalpojumu apmaksai, bet 295 tūkstošu latu, lai nodrošinātu autotransporta un tehnoloģisko iekārtu nomaiņu Saeimas autobāzē.

Komisijā atbalstīta arī apropriācijas palielināšana 100 tūkstošu latu apmērā Satiksmes ministrijai, kas nepieciešami ministrijas ēkas remontdarbu veikšanai un nekustamā īpašuma nodokļa samaksai, kā arī  6 765 latu apmērā Valsts kancelejai ēku un telpu uzturēšanas izdevumu un Valsts administrācijas skolas ēkas uzturēšanas pakalpojumu segšanai.

Tāpat Budžeta komisija neiebilda pret apropriācijas palielināšanu Aizsardzības ministrijai 19 tūkstošu latu apmērā starptautisko militāro mācību Steadfast Jazz 13 un NATO rīkoto zinātnisko pasākumu nodrošināšanai, Ārlietu ministrijai 398 tūkstošu latu apmērā, kas nepieciešami, lai nodrošinātu dokumentu nosūtīšanu konsulārā apgabala robežās, kā arī ārvalstu pārstāvniecību remontdarbiem un materiāli tehniskās bāzes nodrošināšanai.

Atbalstīta arī apropriācijas palielināšana Iekšlietu ministrijai kopumā par 147 295 latiem, lai nodrošinātu ātruma kontroles mērierīču iegādi, un Veselības ministrijai par diviem tūkstošiem latu – Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja apsaimniekošanas un telpu uzturēšanas izdevumu segšanai.

 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt