Zanda Kalniņa-Lukaševica: būtiski skaidrot sabiedrībai eiro ieviešanas procesu

(09.07.2013.)

Šodien Eiropas Savienības (ES) Ekonomikas un finanšu ministru padomes (ECOFIN) lēmumam par Latvijas uzaicināšanu pievienoties eirozonai ir ne tikai liela politiska un ekonomiska nozīme, tam ir arī trešā dimensija, kas rosina sabiedrībai vairāk skaidrot eiro ieviešanas gaitu. To šodienas Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē uzsvēra komisija priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Komisijas deputāti otrdien, 9.jūlijā, uzreiz pēc ES dalībvalstu finanšu ministru lēmuma aicināt Latviju pievienoties eirozonai tikās ar Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāju Innu Šteinbuku, Latvijas Bankas padomes locekli Edvardu Kušneru un Finanšu ministrijas Eiro biroja vadītāju Arinu Andreičiku.

Z.Kalniņa-Lukaševica vērsa uzmanību uz ECOFIN lēmuma lielo politisko nozīmi, jo līdz ar dalību eirozonā Latvija ir pilnībā integrējusies ES un var pilntiesīgi pārstāvēt savas intereses visos ES politikas līmeņos. „Otra šī lēmuma dimensija ir iespēja tālākai Latvijas ekonomikas izaugsmei, turpinot iesāktās reformas un radot drošu uzņēmējdarbības vidi, un palielinot iedzīvotāju labklājību,” norāda Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja.

„Visbeidzot trešā šī lēmuma dimensija ir nepieciešamība daudz aktīvāk skaidrot sabiedrībai gan pašu eiro ieviešanas procesu, gan ieguvumus, ko ikviens iedzīvotājs iegūs no eiro ieviešanas Latvijā. Es ceru, ka šis lēmums palīdzēs mūsu sabiedrībai kļūt eiropeiskākai, kliedēs nepamatotus mītus un ļaus Eiropas Savienību vairāk redzēt kā iespēju, nevis tai tikai piedēvēt negatīvo un vainot pašu radītās problēmās,” uzsver Z.Kalniņa-Lukaševica.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt