I.Mūrniece sveic Valsts drošības dienestu simtajā jubilejā

(09.08.2019.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece piektdien, 9.augustā, sveicot Valsts drošības dienestu simtajā jubilejā, uzsvēra, ka ir jābūt lielai ticībai Latvijas valstij un lielam iekšējam spēkam, lai spētu veikt šādu darbu, kas ikdienā plašākai sabiedrībai visbiežāk paliek neredzams, reti saņemot publisku “paldies”.

Saeimas priekšsēdētāja sacīja, ka pēdējo gadu laikā dienesta darbībā ir vērojams pozitīvs kāpums – tas tiek veiksmīgi vadīts, dienests attīstās, kā arī notiek aktīva sadarbība ar ārvalstu partnerdienestiem. “Pozitīvo darba rezultātu parāda arī kopējais noskaņojums sabiedrībā – cilvēki jūtas drošāk,” teica I.Mūrniece, akcentējot, ka to apliecina cilvēku sarunas sociālajos tīklos, mediju ziņas un sabiedriskās domas aptaujas.

Jūsu darbs liecina, ka jums ir skaidra izpratne par drošības situāciju valstī. Jūsu ikdiena ir draudu un risku novērtējums. Sabiedrībai neredzami jūs veicat aktīvu pretizlūkošanas darbu, kā arī sargājat ekonomisko drošību, strādājat pie terorisma draudu novēršanas, aizsargājat valsts noslēpumu un pārraugāt citas būtiskas drošības jomas, pauda Saeimas priekšsēdētāja, īpaši uzsverot konstitucionālās iekārtas aizsardzību.

I.Mūrniece uzsvēra, ka būtiskākos riskus šajā jomā rada Krievija, intensīvi strādājot pie tā, lai sev vēlamā virzienā ietekmētu Latvijas iedzīvotāju vēsturisko atmiņu, lai pastiprinātu informatīvo ietekmi, lai nodotu sev vēlamos vēstījumus ar dažādiem propagandas paņēmieniem. “Tie ir centieni ietekmēt Latvijas cilvēku prātus, uzskatus, vājināt uzticēšanos Latvijas valstij. Informatīvās telpas drošība ir izšķirošs faktors. Mums šajā ziņā vēl daudz darāmā. Un mums kopīgiem spēkiem ir jāsargā demokrātija, savas valsts suverenitāte un neatkarība,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt