Pilsonības komisija spriež par Sabiedrības integrācijas fonda darbības uzlabojumiem

(12.12.2018.)

Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija trešdien, 12.decembrī, pārrunāja grozījumus Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) likumā. Ar likuma grozījumu palīdzību paredzēts uzlabot fonda darbību un pārraudzību.

Komisija uz sēdi bija aicinājusi SIF un Kultūras ministrijas pārstāvjus, kuri iepazīstināja klātesošos ar SIF līdzšinējo darbību, uzdevumiem, problēmām un to iespējamajiem risinājumiem.

Likumprojekts paredz virkni grozījumu, ar kuriem paredzēts uzlabot fonda darbību, tostarp mainot fonda padomes sastāvu un nosakot lēmumu pieņemšanas kārtību.

Ar Sabiedrības integrācijas fonda darbību ir novērojama neapmierinātība, kas galvenokārt saistīta ar efektīvas pārvaldības trūkumu, tāpat jānovērš pastāvošā konkurence starp integrācijas fondu un nevalstisko sektoru, pēc sēdes uzsvēra komisijas priekšsēdētājs Andrejs Judins, norādot, ka komisija turpinās darbu pie likuma grozījumu pilnveides.

Pilsonības komisija ir par likumprojekta virzību Saeimā līdzatbildīgā komisija, grozījumi pirmajā lasījumā ir atbalstīti Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde