Saeimā plānots lemt par aizliegumu bankām sadarboties ar čaulas kompānijām

(18.04.2018.)

Saeima ceturtdien, 19.aprīlī, lems par aizliegumu Latvijā reģistrētām bankām sadarboties ar čaulas kompānijām un apkalpot to kontus. Attiecīgus grozījumus Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumā izskatīšanai pirmajā lasījumā Saeimas sēdes darba kārtībā rosinājusi iekļaut Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija.

Rītdienas sēdes darba kārtībā izskatīšanai trešajā lasījumā ir grozījumi Revīzijas pakalpojumu likumā, kas precizēs regulējumu revīzijas pakalpojumu sniegšanas jomā.

Galīgajā lasījumā deputātiem jāskata arī likumprojekts, ar kuru plānots ratificēt Visaptverošo un pastiprināto partnerības nolīgumu starp Eiropas Savienību, Eiropas Atomenerģijas kopienu, to dalībvalstīm un Armēniju.

Darba kārtībā otrajā lasījumā iekļauti grozījumi Sporta likumā, kas paredz pilnveidot antidopinga regulējumu Latvijā un nodrošināt lielāku valsts antidopinga organizācijas autonomiju, izveidojot Latvijas Antidopinga biroju.

Tāpat Saeimai otrajā lasījumā jālemj par izmaiņām Maksātnespējas likumā un grozījumiem Civilprocesa likumā. Izmaiņas paredz efektivizēt esošo kārtību, lai nodrošinātu ātrāku un vienkāršāku strīda izskatīšanu maksātnespējas procesā.

Pirmajā lasījumā plānots skatīt grozījumus likumā “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām”, kas paredz 11.novembri – Lāčplēša dienu – noteikt par svētku dienu.

Parlamenta sēdes darba kārtībā ir arī lēmuma projekts par uzdevumu Ministru kabinetam novērst obligātās iepirkumu komponentes negatīvo ietekmi uz Latvijas elektroenerģijas galalietotājiem.

Saeimā iesniegti arī vairāki jauni likumprojekti, un deputāti lems par to nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū ir likumprojekts, kas paredz kārtību, kādā uzsākams un īstenojams vienota īpašuma izveidošanas process piespiedu dalītā īpašuma gadījumā, ja uz citai personai piederoša zemes īpašuma atrodas daudzdzīvokļu māja.

Izskatīšanai komisijās plānots nodot arī izmaiņas Izglītības likumā un grozījumus Vispārējās izglītības likumā. Grozījumi paredz, ka bērniem mācības 1.klasē būs jāuzsāk sešu gadu vecumā.

Deputāti arī lems, vai nodot izskatīšanai komisijās grozījumus Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas likumā, kas precizē baznīcas likumīgo stāvokli un statusu, kā arī izmaiņas likumā “Par diplomātisko pasi”, kas paredz tiesības saņemt diplomātisko pasi Satversmes tiesas tiesnešiem un Augstākās tiesas priekšsēdētājam.

19.aprīļa Saeimas sēdes darba kārtībā ir 29 jautājumi. 

Rītdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī