Saeima atbalsta izmaiņas būvniecības regulējumā, lai būvdarbus varētu sākt uzreiz pēc būvatļaujas saņemšanas

(13.06.2013.)

Saeima ceturtdien, 13.jūnijā, otrajā galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Būvniecības likumā, svītrojot normu, ka būvniecības darbus faktiski var sākt tikai mēnesi pēc būvatļaujas izsniegšanas neatkarīgi no tā, vai būvatļauja ir vai nav apstrīdēta vai pārsūdzēta.

Grozījumi ļaus sākt būvniecības darbus uzreiz pēc būvatļaujas saņemšanas.

Likuma izmaiņas paredz saglabāt pašreizējo regulējumu, ka būvatļaujas apstrīdēšanas iesniegums iestādei jāizskata ne ilgāk kā divu mēnešu laikā. Tāpat noteikts pienākums personai savā iesniegumā par apstrīdēšanu vai pārsūdzēšanu pamatot administratīvā akta prettiesiskumu.   

„Tas attieksies arī uz būvatļaujām, kas izdotas no šī gada 1.jūnija. Aktīvākajā būvniecības sezonā būvniecības darbi nebūs uz mēnesi apturēti, kā to paredzēja līdzšinējais regulējums arī gadījumos, kad strīdu par būvatļaujas tiesiskumu nav. Tāpat netiks aizkavēta Eiropas Savienības fondu līdzfinansētu projektu īstenošana, par ko bija nobažījušās pašvaldības. Likuma grozījumiem būs pozitīva ietekme uz tautsaimniecības attīstību, kā arī samazinās šķēršļus uzņēmējdarbības vidē,” iepriekš norādīja par likumprojektu atbildīgās Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Jānis Ozoliņš.

Līdzšinējais būvniecības regulējums paredzēja, ka būvatļauju var sākt izpildīt pēc tam, kad beidzies tās apstrīdēšanas vai pārsūdzēšanas termiņš un tā nav apstrīdēta vai pārsūdzēta.





Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt