Dibinās 3.Jauniešu Saeimas Baltijas Asamblejas delegāciju

(23.04.2013.)

Lai veicinātu jauniešu interesi par Baltijas valstu sadarbību un kopējām interesēm un mērķiem, piektdien, 26.aprīlī, 3.Jauniešu Saeimas deputāti Baltijas Asamblejas prezidenta Raimonda Vējoņa vadībā dibinās 3.Jauniešu Saeimas Baltijas Asamblejas delegāciju.

„Baltijas Asambleja vienmēr ir iestājusies par nevalstisko organizāciju un jauniešu iesaisti politiskajos procesos, tāpēc man ir patiess gandarījums, ka šogad Jauniešu Saeimas deputāti veidos Baltijas Asamblejas delegāciju, akcentējot Baltijas reģiona nozīmīgumu. Šie aktīvākie Latvijas jaunās paaudzes pārstāvji varēs piedalīties eseju konkursā, sacenšoties par iespēju piedalīties Baltijas Asamblejas ikgadējā sesijā šī gada rudenī. Uzskatu, ka tikai informēti cilvēki var veidot efektīvu pilsonisko sabiedrību, tādēļ jaunieši ir jāmotivē iesaistīties politiskajos procesos, lai tie kļūtu par ieinteresētiem un atbildīgiem sabiedrības locekļiem,” norāda R.Vējonis.

3.Jauniešu Saeimas Baltijas Asamblejas delegācijas sastāvā būs 20 jaunieši – katras Jauniešu Saeimas nozaru komisijas līdzpriekšsēdētājs un četri komisijas deputāti.

Tuvojoties Baltijas Asamblejas 32.sesijai, kas šogad novembrī notiks Rīgā, 3.Jauniešu Saeimas Baltijas Asamblejas delegācijas dalībniekiem tiks organizēts eseju konkurss par Baltijas jūras vides aizsardzības tēmu. Labāko eseju autoriem būs iespēja piedalīties Baltijas Asamblejas 32.sesijas rīkotajos pasākumos.

Piektdien, 26.aprīlī, Saeimas namā pulcēsies 100 jaunieši no visiem Latvijas reģioniem, lai caur personīgo pieredzi iepazītu likumdevēja darbu un no parlamenta tribīnes aizstāvētu savas idejas.

3.Jauniešu Saeimas darba kārtība



Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde