Saeima uzklausīs Ministru prezidenta ikgadējo ziņojumu

(20.03.2013.)

Saeima ceturtdien, 21.martā, ziemas sesijas pēdējā kārtējā sēdē uzklausīs Ministru prezidenta Valda Dombrovska ikgadējo ziņojumu parlamentam par Ministru kabineta paveikto un iecerēto darbību.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Ministru prezidentam ikgadējais ziņojums Saeimā rakstveidā jāiesniedz ne vēlāk kā 1.martā. Saeimas sēdē pēc ziņojuma tiek atklātas debates.

Galīgajā lasījumā Saeima rītdien lems par grozījumiem Pasta likumā, kas paredz nodrošināt pārskatāmu un precīzu regulējumu pilnīgi liberalizēta pasta pakalpojumu tirgū visiem tā dalībniekiem. Grozījumi arī nosaka universālā pasta pakalpojuma vispārīgos principus, saistības un pakalpojuma sniedzēja izvēles nosacījumus, kā arī precizē sabiedrisko pakalpojumu regulatora funkcijas un uzdevumus.

Trešajā lasījumā Saeima izskatīs arī grozījumus likumā „Par aviāciju”, kas paredz ieviest atbilstošas sankcijas par pārkāpumiem civilās aviācijas drošības jomā, precizēt Civilās aviācijas aģentūras kompetenci un noteikt tai tiesības piemērot naudas sodu par konstatētajiem pārkāpumiem aviācijas jomā.

Rīt Saeima lems arī, vai nodot izskatīt Saeimas komisijās sešu deputātu iesniegto Enerģijas dzērienu aprites likumprojektu, kas paredz noteikt enerģijas dzērienu izplatīšanas un reklamēšanas kārtību un aizliegt šo dzērienu pārdošanu personām, kas jaunākas par 18 gadiem.

Tāpat Saeima lems par sešu Ministru kabineta iesniegto likumprojektu nodošanu izskatīšanai Saeimas komisijās. To vidū ir likumprojektu pakete, lai pilnveidotu finanšu konglomerātā esošo kapitālsabiedrību uzraudzību.

Deputāti arī vērtēs, vai izskatīšanai komisijās nodot Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas izstrādāto likumprojektu „Par Latvijas PSR un PSRS psihiatriskajās ārstniecības iestādēs nepamatoti ievietotajām personām”. Likumprojekta mērķis ir reabilitēt tās personas, kuras padomju varas iestādes bez tiesas nolēmuma ievietoja Latvijas PSR vai PSRS psihiatriskajās ārstniecības iestādēs.

Desmit Saeimas deputāti ir lūguši papildināt rītdienas darba kārtību un izskatīt iesniegto pieprasījumu veselības ministrei Ingrīdai Circenei par finansējuma piešķiršanu ārstniecības iestādēm - bērnu klīniskās universitātes slimnīcas hematoonkoloģijas nodaļas remontam.  Arī Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija ir lūgusi mainīt rītdienas Saeimas sēdes darba kārtību un iekļaut tajā lēmuma projektu par piekrišanu deputāta Ingmāra Čaklā saukšanai pie administratīvās atbildības par valsts amatpersonām noteikto ziedojumu pieņemšanas ierobežojumu pārkāpšanu.

Kopumā Saeimas 21.marta sēdes darba kārtībā iekļauti 18 jautājumi. Sēdes darba kārtība pieejama:  http://titania.saeima.lv/LIVS11/SaeimaLIVS2_DK.nsf/DK?ReadForm 



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā