Baltijas Asamblejas un Ziemeļu Padomes samitā pārrunās reģionālo sadarbību

(17.01.2013.)

Piektdien, 18.janvārī, Saeimā notiks Baltijas Asamblejas (BA) un Ziemeļu Padomes samits. Samita dalībnieki pārrunās Baltijas un Ziemeļvalstu lomu Eiropas Savienības (ES) lēmumu pieņemšanā un reģionālo sadarbības tīklu nozīmi.

Iecerēts diskutēt arī par Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbību ES Baltijas jūras reģiona stratēģijas kontekstā, kā arī sadarbību attiecību veidošanā ar Baltkrieviju. Tāpat samita dalībnieki pārrunās šī gada sadarbības prioritātes.

Samitu atklās Baltijas Asamblejas prezidents Raimonds Vējonis un Ziemeļu padomes prezidente Marita Nībaka. Samita dalībnieki ir Baltijas Asamblejas un Ziemeļu Padomes Prezidiji, savukārt kā eksperti tajā piedalīsies Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis, Latvijas darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone, kā arī Latvijas Ārpolitikas institūta direktors Andris Sprūds.

Baltijas Asamblejas un Ziemeļu Padomes samits notiks piektdien, 18.janvārī, plkst. 10.00 Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēžu zālē 409.telpā, Jēkaba ielā 10/12, Rīgā.

Informācija par BA:
Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991.gada 8.novembrī. Asamblejā katras Baltijas valsts parlamentu pārstāv 12-20 deputāti. Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. Tā ir tiesīga nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā un pieprasīt atbildes, kā tiek risināti Baltijas Asamblejas dienas kārtības aktuālie pārrobežu jautājumi.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt