Saeimā diskutēs par attieksmi pret Otrā pasaules kara karavīriem

(30.11.2012.)

Lai veicinātu vienādu attieksmi pret Otrajā pasaules karā karojošajiem karavīriem, Saeimas Sabiedrības saliedētības komisija piektdien, 7.decembrī, rīko diskusiju, kurā piedalīsies Otrā pasaules kara karavīrus pārstāvošās organizācijas, valsts institūciju, nevalstisko organizāciju, garīdzniecības, akadēmisko aprindu, kā arī Saeimas frakciju pārstāvji.

„Tautā ir nepieciešama sapratne par atšķirīgām vēsturiskajām atmiņām un vienāda attieksme pret karavīriem. Latvijas tautai un politiķiem nepieciešams vienoties kopīgā nostājā, kas pauž vienādu un godīgu attieksmi pret Otrajā pasaules karā ierautajiem Latvijas tautas karavīriem neatkarīgi no tā, kurā armijā tie tikuši mobilizēti,” pauž Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis, uzsverot, ka šis nav izlīgums starp politiskajiem režīmiem, bet gan saprašanās starp labas gribas cilvēkiem.

Diskusiju atklās komisijas vadītājs I.Latkovskis, un tās dalībniekus uzrunās Valsts prezidenta likumdošanas un juridiskais padomnieks Edgars Pastars, Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, Latvijas Okupācijas muzeja un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Sociālo un politisko pētījumu institūta pētnieks Uldis Neiburgs, kā arī Otrā pasaules kara karavīru pārstāvošo organizāciju, Ārlietu ministrijas un sabiedrības pārstāvji.

Diskusijas pirmajā daļā klātesošos uzrunās sabiedrības un valsts institūciju pārstāvji, savukārt otrā daļa atvēlēta jautājumiem un diskusijai.

Pasākums tiešsaistē būs vērojams Saeimas mājas lapā www.saeima.lv.

Diskusija notiks piektdien, 7.decembrī, Saeimas nama Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11 no pulksten 11.00 līdz 14.00.

Diskusijas programma

 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt