Sporta apakškomisija: hokeja federācijai jāplāno efektīvāks finansējuma izlietojums hokejā

(20.11.2012.)

Lai arī mūsu sportisti ir veiksmīgi pierādījuši sevi Olimpiskajās spēlēs, Latvijas hokeja federācijai (LHF) nepietiekama budžeta situācijā īpaši jāpievērš uzmanība efektīvākam hokejam piešķirtā finansējuma izlietojumam, uzsver Saeimas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Ivans Klementjevs. Tāpat atbalstāma ir iniciatīva kopā ar Dāniju rīkot 2017.gada Pasaules čempionātu hokejā, norādīja apakškomisijas deputāti.

Deputāti otrdien, 20.novembrī, tiekoties ar LHF prezidentu Kirovu Lipmanu, pārrunāja hokeja aktualitātes un šim sporta veidam piešķirto finansējumu. Deputāti interesējās arī par situāciju jaunatnes hokejā, Pasaules čempionātu Minskā 2014.gadā, kā arī jautāja par LHF saikni ar Latvijas hokeja veterāniem.

Deputāte Inga Vanaga (RP) sacīja, ka finansējums sportam ir par maz visos sektoros, ne tikai hokejā, tāpēc svarīgi ir saplānot prioritātes.

Cīņa par tiesībām rīkot Pasaules čempionātu hokejā būs sarežģīta, bet, ja vienosimies ar dāņiem, Latvija būs gatava uzņemt astoņas hokeja komandas, deputātus informēja K.Lipmans. Atbildot uz apakškomisijas priekšsēdētāja I.Klementjeva jautājumu, vai valstu amatpersonām būtu jāboikotē čempionāts Minskā 2014.gadā, K.Lipmans pauda viedokli, ka Baltkrievija sarīkos čempionātu augstākajā līmenī.

Apakškomisijas deputāti Latvijas hokeja izlasei novēlēja veiksmi kvalifikācijas turnīrā nākamā gada februārī cīņā par ceļazīmi uz 2014.gada Ziemas Olimpiskajām spēlēm Sočos.




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt