Pasniegtas Baltijas Asamblejas medaļas

(08.11.2012.)

Ceturtdien, 8.oktobrī, Baltijas Asamblejas (BA) 31.sesijas ietvaros notika Baltijas Asamblejas (BA) medaļu pasniegšanas svinīgā ceremonija.

BA medaļa par īpašiem nopelniem Baltijas valstu izpildvaru un parlamentu sadarbības modeļa stiprināšanā tiks piešķirta Latvijas Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim.

Tāpat BA medaļa par ieguldījumu BA darba nodrošināšanā organizācijas pirmsākumos tika piešķirta Saeimas Kancelejas direktoram Mārim Steinam, kā arī - par ieguldīto darbu kopīgu Baltijas valstu veselības projektu ieviešanā – Veselības ministrijas Eiropas lietu un starptautiskās sadarbības nodaļas vadītājai Agnesei Rabovičai. 

Par ieguldījumu un atbalstu Baltijas valstu iekļaušanai NATO BA medaļa tika piešķirta arī bijušajam NATO ģenerālsekretāram Saimonam Lannam (Simon Lunn). 

Savukārt par īpašu ieguldījumu Baltijas valstu sadarbības veicināšanai zinātnes jomā BA medaļas saņēma akadēmiskās jomas pārstāvji - profesore Daļa Ķiseļūnaite (Dalia Kiseliūnaitė), profesors Laimutis Ādolfs Telksnis (Laimutis Adolfas Telksnys), profesors Leonards Kairjūkštis (Leonardas Kairiūkštis) un Violeta Butkiene (Violeta Butkienė) no Lietuvas, kā arī  profesore Birute Klāsa-Langa (Birute Klaas-Lang) no Igaunijas. 

Tāpat BA medaļu saņēma bijušais Dānijas ārlietu ministrs Ufe Ellemans-Jensens (Uffe Ellemann-Jensen), kurš bija viens no pirmajiem ārlietu ministriem, kas 1991.gadā atzina Baltijas valstu neatkarību, kā arī Islandes ārlietu ministrs Jons Baldvins Hanibalsons (Jón Baldvin Hannibalsson) - par ieguldījumu Baltijas valstu neatkarības atjaunošanas procesā. 

Par Igaunijas sabiedrības iepazīstīšanu ar Lietuvas mūziku un tās vēsturi BA medaļa pasniegta arī profesorei no Igaunijas Aleksandrai Jozapenaitei-Ēsmā (Aleksandra Juozapėnaitė-Eesmaa). Savukārt par 1991.gada Baltijas ceļa vēsturiskā mantojuma apkopošanu un glabāšanu BA balvu saņēma arī Igaunijas Vēstures arhīva direktors Prīts Pirsko (Priit Pirsko).

BA medaļa piešķirta arī igauņu zinātniekam, Raivo Tamkivi (Raivo Tamkivi) par Baltijas valstu universitāšu lomu stiprināšanu inovācijās un biznesā. 

Baltijas Asamblejas medaļa ir apbalvojums, ko piešķir Asamblejas locekļiem un citām personām par īpašiem nopelniem Baltijas valstu vienotības stiprināšanā un sadarbības veicināšanā. 

Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991.gada 8.novembrī. Asamblejā katru Baltijas valstu parlamentu pārstāv 12-20 deputāti. Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. Tā ir tiesīga nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā un pieprasīt atbildes, kā risināti BA dienaskārtības aktuālie pārrobežu jautājumi.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157631962056489/with/8167450973/
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta. 

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 16.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
09:40  Saeimas Prezidija sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:30  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Eksporta un konkurētspējas apakškomisijas un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Iekšējās drošības apakškomisijas kopsēde
12:00  Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Administratīvi teritoriālās reformas rezultātu izvērtēšanas apakškomisijas sēde
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēde
14:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas sēde