Saeima uzsāk skolu programmu „Iepazīsti Saeimu”

(19.10.2012.)
VideoGalerija

Piektdien, 19.oktobrī, Saeimas priekšsēdētājai demonstrējot prezentāciju par Saeimas darbu, Rīgas Angļu ģimnāzijā atklāts Latvijas parlamenta jaunais projekts – skolu programma „Iepazīsti Saeimu”.

Saeimā izstrādātā interaktīvā prezentācija ļaus jauniešiem nostiprināt un papildināt mācību stundās gūtās zināšanas par parlamenta darbu. Būtisks jaunās programmas mērķis ir arī veidot izpratni par to, kā likumdošana ietekmē jauniešu dzīvi un kā viņi paši var līdzdarboties un ietekmēt likumu pieņemšanu. Pēc piedalīšanās skolu programmas lekcijā katra klase saņem Saeimas priekšsēdētājas parakstītu apliecinājumu par dalību tajā.

Šodien, atbildot uz Rīgas Angļu ģimnāzijas 12.klašu skolēnu jautājumiem, S.Āboltiņa stāstīja gan par to, ko deputāti dara ārpus Saeimas sēdēm, kas ir parlamenta darba redzamākā daļa, gan par to, kas viņu pašu pamudinājis kļūt par politiķi.

Skolu auditorijai izstrādātā prezentācija papildināta ar audiovizuāliem materiāliem un veidota tā, lai sarunā par parlamenta darbu iesaistītu auditoriju un skolēni varētu nepastarpināti iegūt atbildes uz saviem jautājumiem par Saeimu. Būtiska lekcijas sastāvdaļa ir arī improvizēti auditorijas balsojumi, kas ļauj noskaidrot pašu skolēnu attieksmi pret sabiedrībā aktuāliem jautājumiem.

Prezentācijas saturs veidots vecāko klašu skolēniem, un tās ilgums ir apmēram viena stunda. Uz skolām ar jauno prezentāciju dosies Saeimas pārstāvji.

Pieteikties skolu programmai var, zvanot pa tālruni 67087321 vai sūtot e-pastu uz info@saeima.lv. Patlaban skolu programmai pieteikušās jau vairāk nekā 40 skolas no visas Latvijas, kas apmeklēja Saeimu Atvērto durvju dienā.

Skolu programmā var iesaistīties, arī apmeklējot Saeimu klātienē un prezentāciju noklausoties Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrā. Šiem skolēniem tiek piedāvāta iespēja prezentāciju apvienot ar Saeimas nama apskati.

Plašāka informācija par skolu programmu pieejama Saeimas mājaslapas sadaļā „Skolu programma „Iepazīsti Saeimu”” http://ej.uz/dc7t. Tajā izveidota arī interaktīva karte, kurā tiks atzīmētas skolas, kas piedalījušās skolu programmā.


Foto no pasākuma: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157631804696457/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=dst3alEULlY&feature=plcp

Izmantojot fotogrāfijas, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta!

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta