Saeimas basketbola komanda draudzības spēlē tiksies ar Ventspils pašvaldību

(11.10.2012.)

Saeimas basketbola komanda piektdien, 12.oktobrī, pēc Ventspils Augstskolas rektora Jāņa Eglīša uzaicinājuma draudzības spēlē tiksies ar Ventspils pašvaldības basketbola komandu.

Kā norāda viens no pasākuma organizatoriem, Saeimas basketbola komandas kapteinis, deputāts Jānis Upenieks, komandai būtiska ir spēļu prakse tieši vietējos turnīros: „Spēlētājiem jāsāk gatavoties Baltijas Asamblejas kausa izcīņai, kas nākamajā gadā notiks Latvijā. Piekāpjoties igauņiem, šogad kopvērtējumā Saeimas komanda ieguva otro vietu, tāpēc arī vietējos mačos jāpieliek spēki, lai mēs spēlētu pēc iespējas labāk un uzvarētu,” uzsver J.Upenieks.

Plānots, ka Saeimas basketbola komandā spēlēs komandas kapteinis Jānis Upenieks un deputāti Uldis Augulis (ZZS), Kārlis Eņģelis (ZRP), Ivans Klementjevs (SC), Ilmārs Latkovskis (VL-TB/LNNK), Klāvs Olšteins, Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK), Gunārs Rusiņš, Edvards Smiltēns (Vienotība), Jānis Urbanovičs (SC), Viktors Valainis, Raimonds Vējonis (ZZS), Juris Viļums (ZRP) un Jānis Vucāns (ZZS), kā arī Saeimas darbinieki.

Kopš 2002.gada Saeimas basketbola komanda aizvadījusi draudzības spēles ar pašvaldību un ministru komandām, kā arī piedalījusies daudzās sporta spēlēs. Komanda jau sesto gadu startē Baltijas Asamblejas kausa izcīņā, kurā spēkiem mērojas Baltijas parlamentu komandas. Saeimas basketbola komandas augstākais sasniegums ir iegūtā otrā vieta Baltijas Asamblejas kausa izcīņā 2006. un 2012.gadā. Savukārt 9.Saeimas deputāti basketbola spēlē 2010.gadā uzvarēja ministru komandu, bet 11.Saeimā notikušas draudzības spēles ar Rūjienas domes komandu un Iekšlietu ministrijas komandu.

Draudzības spēle starp Saeimas un Ventspils pašvaldības basketbola komandām notiks piektdien, 12.oktobrī, plkst.14.00 Olimpiskā centra „Ventspils” basketbola hallē.
 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt