Atzīmējot Pasaules skolotāju dienu, Saeimas deputāti piedalās akcijā „Skolas diena”

(05.10.2012.)

Pasaules skolotāju dienas ietvaros 5.oktobrī Saeimas deputāti piedalās akcijā „Skolas diena”, kuras laikā apmeklē skolas visā Latvijā - deputāti stāsta skolēniem par Saeimas darbu un aktualitātēm, kā arī tiekas ar skolu administrāciju un skolotājiem un pārrunā Latvijas izglītības sistēmas attīstībai nozīmīgus jautājumus.

Saeimas deputāts Valērijs Agešins (SC) viesojās Liepājas A.Puškina 2.vidusskolā, Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK) Dundagas vidusskolā, Guntars Bilsēns (RP) Valmieras Pārgaujas ģimnāzijā, Augusts Brigmanis (ZZS) Pūres pamatskolā, Ina Druviete (Vienotība) Liezēres pamatskolā un Ļaudonas vidusskolā, kā arī Jānis Junkurs un Dana Reizniece-Ozola (ZZS) apmeklēja Kuldīgas Alternatīvās sākumskolas Padures filiāli un Pelču speciālo internātpamatskolu – attīstības centru. Savukārt deputāts Kārlis Krēsliņš (VL-TB/LNNK) viesojās Pededzes pamatskolā un Lizuma vidusskolā, Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK) Alūksnes novada vidusskolā, Inga Vanga Teteles pamatskolā un Juris Viļums (RP) - Dagdas novada Andrupenes pamatskolā. Tāpat Saeimas deputāte Vineta Poriņa (VL-TB/LNNK) apmeklēs Sproģu pamatskolu un Aknīstes vidusskolu.

Savukārt Saeimas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Ivans Klementjevs Rīgas 95.vidusskolā vadīja airēšanas meistarklasi, kuras laikā skolēni varēja izmēģināt kanoe airēšanu un uzzināt, cik grūts, bet tomēr skaists un veselīgs ir šis sporta veids.

Akcija „Skolas diena 2012” norisinās līdz 5.oktobrim, un tās mērķis ir padziļināt izpratni par pedagogu darba ikdienu un paustu atbalstu pedagogu darba vides pilnveidošanai.




 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt