Saeima ceturtdien lems par nākamā gada budžeta projekta nodošanu komisijām

(03.10.2012.)

Saeima ceturtdien, 4.oktobrī, lems par 2013.gada valsts budžeta projekta nodošanu izskatīšanai Saeimas komisijās. Tāpat Saeima lems par 30 likumu grozījumu nodošanu komisijām, kas saistīti ar nākamā gada valsts budžetu.

Rītdienas Saeimas sēdē deputāti pirmo reizi lems par likumprojekta „Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2013.-2015.gadam” nodošanu komisijām. Tas paredz katram perioda gadam norādīt galvenos makroekonomikas un finanšu rādītājus, tai skaitā vidēja termiņa budžeta mērķi, valsts budžeta finansiālās bilances apjomu, maksimāli pieļaujamo valsts budžeta izdevumu kopapjomu un citus rādītājus. 2013.gada valsts budžeta projekts sagatavots, ņemot vērā šī likumprojekta sagatavošanas principus, apstiprinātās fiskālās politikas prioritātes, budžeta izdevumu prioritātes, kā arī nepieciešamību īstenot stimulējošu fiskālo politiku, un detalizētāk iezīmē pirmajam gadam noteiktos rādītājus.

Kopumā 4.oktobra Saeimas sēdes darba kārtībā iekļauts 41 jautājums. Saeima galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz atcelt pienākumu kabeļtelevīziju operatoriem bez maksas retranslēt nacionālos komerckanālus.

Rītdien Saeima pirmajā lasījumā lems par grozījumiem Latvijas Nacionālās operas likumā, kas paredz palielināt valdes locekļu skaitu operas valdē. Tas nepieciešams, lai veicinātu caurskatāmu un sabalansētu lēmumu pieņemšanas procesu un vienlīdz liela loma tajā tiktu atvēlēta mākslinieciskās kvalitātes, administratīvās un finanšu vadības aspektiem.

Tāpat, lai noteiktu atšķirīgas attieksmes aizliegumu privātajā un publiskajā jomā attiecībā uz personām, kas veic vai vēlas veikt saimniecisku darbību, Saeima lems par konceptuālu atbalstu jaunai Fizisko personu – saimnieciskās darbības veicēju – diskriminācijas aizlieguma likuma redakcijai.





Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt