Āboltiņa paraolimpiešiem: augstu sasniegumu pamatā ir smags darbs

(27.09.2012.)
VideoGalerija

„Lai sasniegtu augstus rezultātus un īstenotu savus mērķus, pamatā vienmēr ir smags darbs – tā teicis mūsu olimpiskais čempions Aigars Apinis, un es pievienojos viņa sacītajam. Esmu pārliecināta, ka ikviens šajā zālē sēdošais savu darbu patiešām darījis no sirds.” To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, ceturtdien, 27.septembrī, Saeimas namā sveicot Latvijas paraolimpisko komandu ar augstajiem sasniegumiem XIV Vasaras paraolimpiskajās spēlēs Londonā.

„Lai sasniegtu šādus rezultātus, ir nepieciešama arī komanda. Un ar komandu es nedomāju tikai trenerus. Komanda ir ikviens cilvēks, kurš ieguldījis darbu, lai šāds rezultāts būtu – fizioterapeiti, fotogrāfi un ikviens, kurš palīdz. Neatsverams ir arī ģimenes un, kas sportā ļoti būtiski, līdzjutēju atbalsts. Jums šāds atbalsts ir. Tāpēc Latvijas Republikas Saeimas vārdā saku lielu paldies par izcilajiem panākumiem, kādus spējāt parādīt Londonā,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

„Vēlos jums teikt paldies ne tikai par Latvijas vārda nešanu pasaulē un, ka likāt lepoties ar mūsu valsti, skanot Latvijas himnai - jūs ieguldījāt milzīgu darbu, lai tā būtu, un rezultātus var nest tikai tas, kas darīts no sirds. Galvenokārt vēlos jums pateikt paldies par iedvesmu, kādu sniedzat ikvienam cilvēkam. Jūs pierādāt ar savu darbu un panākumiem, ka sasniegt var visu, ja patiešām vēlas. Jūs esat arī piemērs tam, ko ar darbu, sirdi un citu cilvēku atbalstu var sasniegt,” sacīja S.Āboltiņa.

„Es gribu vēlēt, lai šis darbs un pārliecība, ar ko jūs to darāt, turpina Latvijā iedvesmot ikvienu. Gribu novēlēt jums arī veiksmi - ne tikai sportisku, bet arī cilvēcisku. Lai jums vienmēr blakus ir cilvēki, kas atbalsta, saprot un palīdz. Tikai mēs visi kopā, iedvesmojoties, viens otru atbalstot un pasakot paldies par labi padarītu darbu un izciliem panākumiem, spēsim apliecināt, ka mums ir sava valsts, vislabākie cilvēki un visi kopā spējam pārvarēt jebkuras grūtības. Ticu, ka varam un mums izdosies. Un jūs esat neatņemama mūsu iedvesmas sastāvdaļa,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

Pateicībā par izcīnītajām olimpiskajām medaļām un sasniegtajiem augstajiem sportiskajiem rezultātiem S.Āboltiņa pasniedza Saeimas Prezidija atzinības rakstus sportistam Aigaram Apinim, viņa trenerim Aldim Šūpulniekam un masierei Guntai Ozoliņai. Savukārt pārējiem Latvijas delegācijas dalībniekiem pasniedza Saeimas priekšsēdētājas atzinības rakstus.

Latvijas Paralimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Andris Ulmanis komitejas, vienības un komandas vārdā Saeimas priekšsēdētājai pateicās par līdzi jušanu, atzīmējot, ka spēlēm ritot, Latvijas atbalsts bija jūtams nepārtraukti. A.Ulmanis Saeimas priekšsēdētājai pasniedza Latvijas Paralimpiskās komitejas zelta medaļu un izlases kreklu.


Fotogrāfijas no pasākuma pieejamas:
https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157631635180127/
Video pieejams: https://www.youtube.com/watch?v=AlgxGvmC-Oc&feature=plcp
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta. 

 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima