Deputāti satraukti par budžeta apcirpšanu sabiedrības saliedētības projektiem

(05.09.2012.)

„Raugoties topošajā 2013.gada valsts budžeta projektā, var secināt, ka sabiedrības integrācija nākamajā gadā mūsu valstī būs beigusies,” pēc tikšanās ar atbildīgo ministriju pārstāvjiem jaunās rudens sesijas pirmajā komisijas sēdē sacīja Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis trešdien, 5.septembrī.

Kā norādīja I.Latkovskis, budžeta projektā nav iekļauti tādi projekti kā vasaras nometnes Īrijas latviešu bērniem Latvijā, latviešu valodas apguvei veltītas programmas, mazākumtautību dienas iedibināšana, kā arī ārpusskolas pasākumu programmas, kas veicinātu sadarbību starp dažādu tautību skolēniem.

Bažas par 2013.gada budžeta projektu pauda arī Kultūras ministrijas Sabiedrības integrācijas departamenta direktore Ruta Klimkāne, norādot, ka 2012.gada budžeta grozījumos no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Kultūras ministrijai paredzēts piešķirt gandrīz simts tūkstošus latu, lai īstenotu vairākus integrācijas projektus. Taču 2013.gada valsts budžeta plānā šāds finansējums nav atvēlēts, pauda R.Klimkāne, kas nozīmē, ka vairāki aizsākti projekti turpmāk netiks īstenoti. Bažas izteica arī Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Aija Bauere.

Sabiedrības saliedētības komisijas deputāti vienojās uzturēt iepriekš izvirzītās prioritātes sabiedrības saliedētības jomā un aicināt Ministru prezidentu pārskatīt sabiedrības saliedētības veicināšanai atvēlētā finansējuma apjomu.

Lai pārrunātu sabiedrības saliedētības pasākumiem piešķirto finansējumu topošajā 2013.gada valsts budžeta projektā un iezīmētu turpmākos rīcības soļus, Sabiedrības saliedētības komisija uz sēdi šodien bija aicinājusi Ministru kabineta, nozaru ministriju un Sabiedrības integrācijas fonda pārstāvjus.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā